Društvo

Malom Matei za osmu operaciju potrebno 370.000 dinara

Matei Lazareviću, koji je od rođenja imao čak sedam teških operacija na crevima, narednih meseci sledi i osma operacija kod ruskih hirurga u Ćupriji. Za operaciju je potrebno 370 hiljada dinara, koje porodica nema.

Ovom operacijom ruski lekari omogućili bi Matei lakše kretanje i to, kako za Pirotske vesti kaže njegova majka Monika, specijalnim zahvatom zasecanja tetiva. Ovaj zahvat međutim košta preko 370.000 dinara, za šta Mateina porodica nema novca, s obzirom da u familiji radi samo otac Miljan, kao pekar, pa ova porodica jedva krpi kraj s krajem.

Malom Matei su do sada dijagnostifikovani epilepsija, hepatitis B, cerebralna paraliza, mikrocefalija i nedostatak hormona rasta.

“Do sada je imao sedam teških operacija, a osma po redu, trebalo bi da bude zakazana polovinom oktobra, ako uopšte uspemo da skupimo novac jer nam po predračunu klinike za operaciju treba 370.500 dinara. Taj novac je za nas samo misaona imenica. Samo suprug Miljan radi u pekari gde prima platu od 25.000 dinara, i to nam je jedini prihod. Njegova cela plata ode na skupe lekove tako da ni sami ne znamo kako uspevamo da krpimo kraj sa krajem. U poslednje vreme dobili smo dragocenu pomoć pirotskih maturanata”, kaže Monika za Pirotske vesti i dodaje da bi nakon operacije u Ćupriji, koju treba da urade ruski hirurzi, Matei trebalo da se olakša kretanje, odnosno značajno umanje problemi sa spazmom, koji mogu da budu veoma bolni i da stvaraju ogromne probleme.

Svi koji žele da pomognu malom Matei to mogu da učine uplatom na tekući račun koji glasi na ime majke Monike Stanišić u  Societe general bank

275001055225707422

Fondacija za zadravstvo uplatiće 50 hiljada dinara, a možete i vi 100 RSD porukom na 4141 i napišete svoje ime i prezime.

Izvor: Pirotske vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com