Društvo

Mališani spremni za “Zdravu tvrđavu”

Predškolci iz Niša danas će na manifestacija “Zdrava tvrđava” koja se u niškoj Tvrđavi održava od 10 do 12 sati kroz radionice i programe pokazati kako deca doživljavaju svet oko sebe.

“Zdrava Tvrđava” se ove godine održava devetu godinu za redom i ima za cilj da okupi kreativnu decu svih niških vrtića u edukativnom i stvaralačkom radu.

“Tokom devet godina kontinuirano rada uspeli smo na napravimo najveći ekološki projekat u regionu namenjen deci predškolskog uzrasta, u kome svake godine imamo preko stotinu učesnika”, ističu organizatori.

Prethodnih godina bavili su se, kako ističu, upoznavanjem prirodnog bogatstva planete Zemlje, dok se ove godine okreću unutrašnjem biću deteta i njegovom doživljaju sveta koji je van njega, ali i u njemu samom.

Projekat će se odvijati u tri faze:

I Likovni konkurs i sakupljanje sirovina do 20.4.

Deca crtaju likovni rad, flomasterom na temu “Moj prijatelj iz mašte” i u dogovoru sa vaspitačem biramo na osnovu kog crteža će se izrađivati skulptura. Deca treba da sama osmisle kakav je njihov priatelj, da li je strašan, stidljiv, smešan,i nacrtaju. Ne želimo da to budu poznati junaci iz filmova i crtaća. Potrudimo se da budemo originalni i svoji. Deca obožavaju čudovišta i sigurno će biti uspešni u kreiranju. Svi radovi sa konkursa biće izloženi na finalnoj večeri projekta.

II Izrada skulptura 15.5.-17.05.

Naši moderatori će napraviti osnovu skulpture koristeći sekundarne sirovine koje su deca sakupila kod kuće po odabranom crtežu iz vrtića, a tokom dva dana radionica sa decom ćemo zajedno vajati i bojiti figuru.

III Noć muzeja 20.5.

Sve figure učesnika kao i crteže ćemo prikazati na nacionalnoj manifestaciji “ Noć muzeja” koju će pratiti i zabavni program za sve posetioce izložbe.

Tako će niška Tvrdjava na Noći muzeja kada će biti izložba radova 16. maja postati svojevrstan “čudopark” gde će posetioci moći da vide skulpture sveta dečje mašte nastale zajedničkim angažovanjem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com