Društvo

MALI HUMANITARCI: Kad su dečja srca veća od zvezda (FOTO)

Isidora, Kosta i Bogdan idu u “Voždovu” školu, a na Bulevaru Nemnjića gde žive, odlučili su da svoje slobodno vreme do početka školske godine iskoriste tako što će pomoći Marini Adamović u sakupljanju para za teško obolelu decu. Petak je, kažu, bio dobar, sakupili su 2330 dinara prodajući limunadu po ceni od 20 dinara. Na njihovom improvizovanom štandu nalazi se i štampani tekst Niških vesti koje su prve podržale ove prave, male junake današnjice.

Uredan štand stavili su pored kola koja su parkirana na samom početku Bulevara Nemanjića. Uz štand ide i limunada, termo trobica sa ledom i njihovi osmesi. Mali marketinški potez da se uz 3 kupljene limunade jedna dobije gratis, govori o tome da za ovaj poduhvat imaju punu savetodavnu i svaku drugu podršku roditelja.

Kažu da novac dobijaju, a da ljudi ni ne probaju limunadu. Tako je i ovaj komšija prolazeći kolima, preko prozora stegao Kostinu ruku u znak podrške, a juče je bio i donator. “Pazar” od juče još nisu odneli Marini, skoro u glas su rekli:

“Čekamo da za vikend prikupimo malo više, pa ćemo odneti”.

Maja Cvetanović, prolaznica, oduševljena je dečjom akcijom, ona je htela da kupi limunadi i da zagrli junačku ekipu. Rekla je da je limunada, po njenom ukusu, hladna i slatka.

Bogdan, Maja, Kosta

Mali heroji se nalaze na početku Bulevara Nemnjića skoro svakog dana od 12 do 16 sati. Kažu da će tako raditi do početka školske godine i da je ovo divan način da se koristi slobodno vreme. Nisu zaboravili ni da pozdrave svoje drugare koji su nedavno organizovali humanitarnu akciju kod Stop šopa.

Naravno, na štandu se ovoga puta našao i odštampan tekst koje su Niške vesti objavile kada su prvi put izašli na ulicu. Hvala maleni drugari… i srećno!

Niške vesti će uvek prve pomoći u ovakvim humanitarnim akcijama

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com