Društvo

Mali humanitarci: Dečica iz predškolske ustanove “Pčelica” pomažu Nikolini

Humane “pčelice” niške predškolske ustanove priključile su se humanitarnoj akciji za dvogodišnju Nikolinu Ranđelović. Mališani su bili idejni tvorci predstave i ulaznica za istu, a sav prihod uplaćen je na specijalizovani račun. Oni će i narednih dana prikupljati novac za Ninu.

Deca i vaspitači niškog vrtića “Plavi čuperak” osmislili su i izveli predstavu “Limun i bombone”. Roditelji, vaspitači i zaposleni u PU Pčelica imali su prilike da pogledaju ovu humanitarnu predstavu i ubace novac u kutije namenjene za pomoć maloj Nini.

Prikupljen prihod od prodaje ulaznica iznosi  51.100 dinara.

“Ovo nije prva niti će biti poslednja humanitarna akcija PU Pčelica. Veoma je bitno u ovom uzrastu razvijati kod dece osećaj humanosti.” istakla je direktorica ustanove, Svetlana Mitić.

Saveti roditelja dogovorili su se da u svim vrtićima postave kutije za dobrovoljni prilog, a u akciji učestvuje svih 25 vrtića PU Pčelica.

Akcija je u toku, a uskoro će biti otvaranje kutija, u prisustvu roditelja i sav novac će biti uplaćen na račun dvogodišnje Nikoline.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com