Društvo

Malena Sofija iz Niša pobedila u brzom klizanju u Sarajevu

Na medjunarodnom takmičenju u brzom klizanju koje je minulog vikenda održano u Sarajevu na pobedničkom postolju našla se i osmogodišnja Sofija Rodić iz Niša. Ona je bila ubedljivo prva u trci na na 222 metra, 333 metra i 500 metara što joj je donelo zlatnu medalju u ukupnom plasmanu u veoma jakoj konkurenciji brzih klizača iz više evropskih zemalja. Sofija je prošlog šlog proleća postala prvi stanovnik Niša sa osvojenom medaljom u brzom klizanju na medjunarodnom takmičenju, a aktuelna je državna prvakinja u brzom klizanju i vožnji rolera.

Otac malene šampionke Petar Rodić rekao je da je Sofija svojim radom napravila nešto što je sve iznenadilo. „Sofija je prošle godine prešla sa dečijih klizalji na profesionalne klizaljke sa dugim „nožem“ i trebalo joj je malo vremena da se prilagodi. Uspela je vrlo brzo da savlada tehniku klizanja sa novim klizaljkama zahvaljujući treneru Miodragu Popoviću iz beogradskog kluba „Intro lajn“, izjavio je Rodić.

Prema njegovim rečima, Sofija jednom nedeljno sa Popovićem trenira u Beogradu u pravoj ledenoj dvorani, a ostalim danima na klizalištu u Nišu. „Do ovog uspeha Sofija sigurno ne bi stigla da gradski većnik Branislav Kačar i Sportski centar „Čair“ nisu obezbedili poseban termin za trening takmičarki u brzom klizanju.

Sa Sofijom u Čairu zajedno treniraju Petra Marković i Ena Žikić. One su takodje državne prvakinje u svojim kategorijama i veoma perspektivne takmičarke“, rekao je Rodić. On je dodao da, porodica Rodić duguje veliku zahvalnost i Gradskom veću i predsedniku Gradske opštine Medijana jer su finansijski pomogli da Sofija otputuje u Sarajevo na takmičenje, a pre toga na takmičenje u Italiju.

Malenu šampionku iz Niša, koja pored toga što sjajno kliza ima i sve petice u školi „Ratko Vukićević“, uskoro očekuju i novi izazovi. Pred njom je takmičenje u Segedinu, ali i u Celju na kome je prošle godine osvojila bronzanu medalju, prvu za Niš na medjunarodnom takmičenju u brzom klizanju. Na proleće Sofiju očekuju i nove trke u vožnji rolera u kojima takođe postiže sjajne rezultate. Za tri godine, koliko vozi rolere pobedila je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, osvojila je više od 20 medalja, pehara i mnogobrojne diplome. Državna je prvakinja u brzoj vožnji rolera, ali i pobednica beogradske “Rolerijade”, kao i međunarodne trke u veleslalomu i slalomu na rolerima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com