Društvo

Makedonci napravili NAJBOLJI ajvar u Nišu (VIDEO)

Kube, dim, paprike koje cvrče…tako je danas izgledao niški kej na Nišavi kod Oficirskog doma, jer se čak 15 ekipa takmičilo za titulu: Kralja ajvara Niša u manifestaciji “Izađi mi na teglu”.

Izađi mi na teglu održava se treću godinu za redom. Među njima prijatelji iz Svrljiga, članovi udruženja, pojedinci kao i organizovane grupe, kao što je bila grupa zaposlenih ispred prevoznika Arriva u Nišu.

Foto: Niške Vesti

“Mi imamo poseban recept…volimo papriku i ajvar pravimo uz veliku ljubav to je naš tajni sastojak”, kažu u Udruženju makedonaca “Vardar”.

Ekipa Arriva koja je nosila ime “Obavezno preticanje kvalitetom” je bila dobro organizovana uz ukusno uređen štand. Prijatelji iz Svrljiga uz ajvar spremili za Nišlije i njihov specijalitet Belmuž.

Ovo je četvrta sezona jedinstenog karavana “Izađi mi na teglu” a lane ovaj karavan posetilo je preko 100 hiljada ljudi.

Foto: Niške Vesti

“To je naše nasleđe kako se tradicionalno sprema zimnica. Ljuta je konkurencija i pozivam Nišlije da uvek aktivno učestvuju”, rekao je Uroš Parlić, direktor TON-a

Foto: Niške Vesti

Tutulu KRALJ AJVARA NIŠA poneo je kapiten ekipe Udruženja makedonaca “Vardar” Blage Petrušeski, njegova pobednička ekipa dobila je na poklon i šporet Smederevac. Drugoplasirana je ekipa “Vesele domaćice” i trećeplasirana je ekipa koja je nosila naziv “Niški ajvar”.

Žiri koji je proglasio najbolje ekipe činile su četiri dame, profesorka Ugostiteljsko-turističke škole, menadžerka u jednom niškom restoranu, novinarka i predstavnica banke koja je obezbedila nagradni fond.

Veliko finale koje će okupiti pobednike iz svih gradova, održaće se 14. oktobra u Sokobanji gde će vlasnik recepta za pobedu biti krunisan za kralja ajvara i poneće titulu najboljeg ajvar majstora u 2017. godini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com