Promo vesti

Magična Toskana i Cinque Terre za samo 99€ – MM Tours

USKRŠNJE PUTOVANJE – 3 NOĆENJA- HOTEL CAPELLI 3* U CENTRU

04.04 – 09.04.2018.

Toskana je jedna od najlepših regija Italije čija istorija, spomenici,  pejzaži, oduševljavaju. Kolevka humanizma i renesanse. Toskana je idealna destinacija kako za ljubitelje umetnosti tako i za ljubitelje dobrog vina.

Čuveni Kjanti region kroz San Đimijano i Sijenu probudiće u Vama čuvene strasti Toskane. Fantastična Firenca oduševiće i najzahtevnije ljubitelje umetnosti, a kao kulminacija čitavog putovanje dolazi fenomenalni nacionalni park Cinque terre – 5 šarenih sela smeštanih na liticama iznad Ligurijskog mora… slika za pamćenje.

Ovo nezaboravno putovanje možete priuštiti sebi uz specijalni popust povodom Uskrsa za samo 99€ !

Program putovanja:

1. dan (Sreda 4. April)

Polazak iz Niša u ranim popodnevnim satima.  Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Četvrtak 5. April)   BOLONJA – MONTEKATINI  TERME

Dolazak u BOLONJU zdržavanje  u istorijskom centru grada. Kraće razgledanje uz šetnju: Tornjevi „blizanci“, trg Mađore, bazilika Svetog Petronija, palata kralja Enca, fontana Neptun. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja dolazak u  MONTEKATINI TERME. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

3. dan (Petak 6. April)  – FIRENCA   Doručak. Slobodno vreme u Montekatiniju, ili celodnevni fakultativni izlet  – odlazak u FIRENCU. Po dolasku sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 2 sata: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, trg Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most („Ponte Vecchio“), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Čelinijev “Persej”, Đanbolonjina “Otmica Sabinjanki”, Amanatijev “Neptun”…), Stara palata – nekadašnje sedište moći Fjorentinske Republike, statua Mikelanđelovog „Davida“ (kopija čuvenog „heroja renesanse“),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici – preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela…). Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan (Subota 7. April)   SAN ĐIMINJANO – SIJENA

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet – živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta malom, srednjovekovnom gradiću SAN ĐIMINJANO – poznat po nadimku “Grad  tornjeva” prilika da se kupe čuvena toskanska vina, domaći proizvode sa toskanskih farmi, naravno da se proba svetski čuven sladoled. Nastavak puta do SIJENE. Šetnja gradom uz obilazak:  Duomo – jedna od najlepših Katedrala Italije; znameniti trg Kampo na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), na trgu se nalazi veličanstvena palata Publiko sa tornjem Manđija; kontrade puža, pantere, akvile… Slobodno vreme. Polazak iz Sijene, povratak u Montekatini u hotel Noćenje.

5. dan (Nedelja 8. April) CINQUE TERRE

Doručak. Odjava iz hotela do 8.30h. Slobodno vreme u Montekatiniju ili polazak na fakultativni izlet do čuvenog nacionalnog parka CINQUE TERRE. Odlazak autobusom do luke LA SPECIJA, odakle će se koristiti lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu nacionalnog parka „Cinque Terre“ u Ligurijskoj provinciji La Specija. Cinque Terre sačinjavaju sledeća seoca: MONTEROSA AL MARE nalazi se u sredini malog zaliva sa kućama u obliku kula. VERNACA je izgrađena na uzvišenju oko crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka izgrađene u stilu ligurijske gotike. KORNILJA se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. Najmanje je naselje regije odakle se sa platoa u blizini crkve vide ostala četiri naselja. MANAROLA je izgrađena delom uz more a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14. veka. RIOMAĐORE, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak sela i zadržavanje je individualno, a svi putnici dobijaju voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. Polazak iz La Specije. Noćna vožnja preko Toskane, Emilije, Veneta… i dalje preko Slovenije i Hrvatske…

6. dan (Ponedeljak 9. April) Dolazak u Niš.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
– 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje) u hotelu sa CAPELLI 3*** u Montekatiniju
– obilazak Bolonje prema programu
– organizacione troškove

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA :

  • San Điminjano i Sijena – 30 €
  • Firenca – 30 €
  • Cinque Terre sa voznim kartama – 35 €

*Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

MM Tours
Obrenovićeva bb
TPC Kalča, prizemlje lok A6
018/521-329
060/0521-329
fax:018/521-329

tammtours@gmail.com
mmtours@verat.net

http://mmtours.rs/

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Pro Credit banke na dan uplate.

– 30% prlikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.

– 30% prilikom rezervacije , ostatak na tri rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom.

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com