Društvo

Lepše vreme od ponedeljka

Još danas će u Nišu biti tmurno i kišovito, u ponedeljak nas očekuje razvedravanje i temperatura i do 20 stepeni, najave su meteorologa. Ipak, lepo vreme neće dugo potrajati jer se zahlađenje očekuje već narednog vikenda.

Posle petka ponovo naoblačenje sa padom temperature. Tako će posle nekih 25 stepeni u petak  temperatura spasti na 10, 15 stepeni“, kaže Zoran Vasiljević, iz Meteorološke stanice Niš.

Proteklih dana sneg je iznenadio mnoge sugrađane. Vasiljević kaže da su pod snežnim pokrivačem bili brdski i planinski predeli, ali da prognoze za sada pokazuju da sličnih vremenskih nepogoda neće biti. Ipak, kako kaže, ovo nije prvi put da se snežni pokrivač u Srbiji formirao u aprilu.

Pamtimo i sneg u maju, to se desilo 21. maja 1949.godine. Snežni porkivač u aprilu smo poslednji put imali 2003.godine“, dodaje Vasiljević.

Hoće li Nišlije na prvomajski uranak da isprati kiša ili sunce još uvek se ne zna pouzdano, a sitacija će, kaže Vasiljević, biti jasnija u toku nedelje. Ipak, prema prognozama, 1. maja nas najverovatnije očekuje promenljivo, oblačno vreme.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com