Društvo

Lekari niškog Doma zdravlja nisu pogrešili u slučaju Ivane Kostić

Stručna komisija u niškom Domu zdravlja utvrdila je da nije bilo propusta u lečenju Ivane Kostić, jer je lekar odmah nakon što je utvrdio da trudnica ima povišen krvni pritisak, dao uput za lečenje u Kliničkom centru, kaže Milorad Jerkan direktor Doma zdravlja u Nišu

Vanredni unutrašnji nadzor u niškom Domu zdravlja, gde je pokojna Ivana Kostić vodila trudnoću, pokazao je da nije bilo propusta u postupanju lekara.

“Pacijentkinja se javila u junu lekaru koji je vodio njenu trudnoću. On je konstatovao blago povišeni pritisak od 140/90 i odmah dao lekove, ali i uput za GAK na dalji tretman, rekao je za Blic, direktor Doma zdravlja u Nišu, prof. dr Milorad Jerkan.

Komisiju koja je sprovela vanredni nadzor nakon smrti tridesetdvogodišnje Ivane Kostić činili su načelnik odeljenja ginekologije, iskusan ginekolog sa 25 godina staža i pravnik ove ustanove.

 

“Komisija je pregledala dokumentaciju i utvrdila da nije bilo propusta jer je lekar odmah dao uput čim je utvrdio prvi problem sa povišenim pritiskom. To je, inače jedan od najboljih i najiskusnijih ginekologa unašoj ustanovi”, tvrdi Jerkan.

U Domu zdravlja u Nišu juče je bio i Aleksandar Kostić, suprug preminule Ivane Kostić i otac umrle bebe Vere, ali se porodica neće oglašavati dok se ne završi nadzor Ministarstva zdravlja u Nišu i Beogradu. U Kliničkom centru u Nišu traje vanredni nadzor, a rezultati će biti poznati u toku dana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com