Na kafici

LEGENDE: Niš nam uvek pokaže koliko je VREDNA naša muzika

Mnoge Nišlije odlučile su da kraj radne nedelje provedu uz čuvene hitove benda Legende. Dok su se poznate numere nizale, publika je, bilo ona mlađa ili ona starija, pevala zajedno sa njima, čime su još jednom dokazali da svoje ime nose sa pravom.

Niška publika je Legendama dobro poznata. Bar jednom u godinu dana, sada već po tradiciji, oni u Nišu održe koncert.

Ivan Milinković

Niš je, pored Beograda i Novog Sada, najbolji pokazatelj koliko je vredno to što radimo, na kakvom smo putu, šta nam je činiti… Niška publika ne samo da voli ovo što radimo, već je uvek imala kritički osvrt, a mi moramo da budemo na visini zadatka”, kaže za Niške vesti Ivan Milinković, frontmen Legendi.

Legende muziku stvaraju  punih 30 godina. Kroz 19 studijskih albuma izgradili su prepoznatljiv stil i svoju publiku.

Zoran Dašić

U našoj muzici postoje dva segmenta. Jednim pokazujemo kako, iz našeg ugla, treba da zvuči narodna muzika, a drugi segment su pop balade, kojima pokazujemo da možemo da pravimo i takvu priču. Kolege kompozitori kažu da smo napravili novi muzički pravac, a o tome nismo razmišljali kad smo počinjali.. Bili smo alternativa, a tu smo i dan danas posle 30 godina.“, navodi Zoran Dašić Daša, kompozitor, tekstopisac, gitarista i osnivač Legendi.

Pesmama, navodi Daša, priča svoj život. Sve su lične, i onda, kaže, nema foliranja. Marketinškim trikovima se nikada nisu bavili, a cilj im je bio da se nikada ne stide onoga što jesu i onog što stvaraju.

Foto: Niške vesti

Bitno je ne samo kakvu muziku sviraš, već i kako se ponašaš… Kako se o tebi priča. Ja nas nikada nisam video kao neke zvezde… Šta je uopšte zvezda? Treba čvrsto stajati na zemlji. Mi znamo koliko vredimo, to je najvažnije“, dodaje Daša.

Uspeh je, dodaju Legende, što se i posle 30 godina postojanja za njihove koncerte traži karta više.

Najbitnije da trajemo, ispunjeni smo kao ljudi, kao muzičari. Imamo veliku publiku širom sveta… Uživamo poštovanje, mi smo normalni ljudi koji vole posao, vole ljude, oslanjamo se jedni na druge…“, navodi Ivan.

 

Legende su probale i specijalitete City Caffe-a – nezaobilazne vafle!

Kao jednu od stvari na koju su najviše ponosni ističu i album sa duhovno-crkvenom muzikom. Ispoštovani su svi kanoni Srpske pravoslavne crkve, a za njega su dobili tri velika blagoslova, od kojih je jedan patrijarha Pavla. To je, kažu, njihov doprinos očuvanju tradicije, i to su želeli da ostave u amanet budućim generacijama.

Legende, kažu, od samog početka imaju jedan važan cilj – da ih bar jedna pesma nadživi.

“Vreme je najveći sudija i ono će da svedoči da li mi vredimo kao Legende! Ja verujem da hoće, neke pesme obećavaju da će da žive i posle nas.“, kroz smeh zaključuje Daša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com