Sport

Lalatović pred “Vošu”: Imamo puno razloga da budemo optimisti

Nakon dvonedeljne pauze usled reprezentativnih obaveza fudbalska Superliga ponovo se vraća na terene širom Srbije. Prvi u nizu mečeva osmog kola odigraće Radnički i to u petak od 18:30 sati kada će na svom stadionu dočekati ekipu Vojvodine.

Nišlije u ovaj duel ulaze sa druge pozicije na tabeli. Izabranici Nenada Lalatovića su u prvih sedam kola osvojili 14 bodova, dok je Vojvodina na sedmom mestu sa devet bodova na svom kontu.

“U goste nam dolazi tim koji želim da pohvalim i koji pripada samom vrhu srpskog fudbala. Ja sam u Vojvodini proveo najlepših 13 meseci kao trener i nadam se da ću i u Radničkom provesti tako lepo vreme. Sa tim klubom nisam osetio gorčinu poraza na domaćem terenu, dogurao sam do plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope, a sve to želim i ovde u Radničkom, plus što mi je cilj da ovde u Nišu osvojim i jedan trofej” počeo je svoje izlaganje šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović.

Dva kluba su na potpuno različit način iskoristila pauzu zbog UEFA Lige nacija. I dok je Radnički ovaj period iskoristio za temeljnu pripremu sutrašnjeg meča, ubedljiv trijumf protiv Rabotničkog u prijateljskom susretu, Vojvodina je za to vreme ponovo promenila šefa stručnog štaba.

“Atmosfera u našoj ekipi je sjajna, pobednička, igrači veruju u sebe i ubeđeni su da mogu da savladaju Vojvodinu. Naravno, ne može stalno da se pobeđuje, ali ja kada vidim kako rade, kako treniraju, meni kao treneru ulivaju veliko samopouzdanje. Siguran sam da ćemo se protiv Vojvodine predstaviti u dobrom izdanju i da će publika biti zadovoljna. Pre nekoliko dana protiv Rabotničkog smo imali dobru proveru, odigrali smo odlično i mislim da imamo puno razloga da budemo optimisti. Mog koleku Okuku veoma cenim i poštujem, mada mislim da je i Veselinović bio odlično rešenje za njih. Najveća opasnost preti nam od Ezea, ali smo temeljno pripremili meč i mislim da neće moći da nas iznenade” dodao je trener.

Lalatović će sutra moći da računa na oporavljenog Sinišu Babića, ali ne i na prvog golmana Mladena Živkovića.

Štoper Radničkog Radovan Pankov, koji je tokom karijere nastupao i za Vojvodinu, očekuje kvalitetan meč i nova tri boda za svoju ekipu.

“Pozvao bih nišku publiku da dođe u velikom broju i da nam pomogne u utakmici, koja po meni predstavlja derbi ovog kola. Kao što znate, ja sam dete Vojvodine, proveo sam tamo deset godina, bio sam kapiten, tako da i mene kao i šefa Lalatovića samo lepe uspomene vežu za taj klub. Vojvodina je meni puno pomogla u životu, ali smatram da sam joj ja za to pošteno vratio. Sada sam igrač Radničkog i jedino što me zanima su njegovi dobri rezultati. Čeka nas težak meč, sedmo mesto Vojvodine nije pokazatelj njihovog kvaliteta, jer je to tim koji će se sa nama boriti za Evropu, tako da ćemo morati da pružimo maksimum kako bi osvojili sva tri boda” kazao je Pankov.

Glavni sudija ovog susreta biće Nenad Đokić, a karte se prodaju na biletarnici ispred hale Čair po standardnim cenama 150 dinara za južnu tribinu, 300 dinara za zapadnu i istočnu, dok je za mesto u loži potrebno izdvojiti 1.500 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com