Kultura

Kupina: Počinje ciklus italijanskih filmova (VIDEO)

Od 16. do 20. febraura  u kulturnom centru “Kupina” traje ciklus italijanskog filma. Ulaz na projekcije je 100 dinara uz gratis kokice, a svi filmovi su sa srpskim titlom. Ova manifestacija realizuje se u sardnji sa Italijanskim Institutom za kulturu u Beogradu.

 

16.2. 17.45

Sve sto poželim – Cosa voglio di più (2010), rezija: Silvio Soldini (2h 6min)

Na oproštajnoj zabavi kolege, Ana upoznaje Domenika, muževnog, starijeg, oženjenog muškarca sa dvoje male dece. Strast je brzo planula i dovela do vrelih susreta.

17.2. 17.00
Verovali smo – I i II deo / Noi credevamo I e II (2010), rezija: Mario Martone (2h 50min)

Priča o tri mladića koja su u jeku žestoke represije vladavine Burbona 1828. odlučuju da se pridruže omladinskom italijanskom pokretu Đuzepea Mazinija.

18.2. 18.00
Zoran, moj otkačeni necak / Zoran, il mio nipote scemo (2013), rezija: Matteo Oleotto (1h 46min)

Paolo provodi dane između opijanja u baru, posla koji prezire i bivše žene koja ga progoni. Jednog dana on nailazi na svog nećaka Zorana, radoznalog petnaestogodišnjaka koji je odrastao u planini zajedno sa tetkom koju Paolo nije znao da ima.

19.2. 18.00
Avgustovski ručak / Pranzo di Ferragosto (2008), rezija: Gianni di Gregorio
(1h 15min)

Avgustovski ručak je komedija o Đaniju, čoveku koji je bliži starosti nego srednjem dobu. On živi sa majkom koja ima 93 godine i koja se, uprkos ogromnim finansijskim teškoćama, ponaša kao da je prava grofica u punoj snazi. Đani trpi svakodnevicu, majčine hirove i sopstvenu samoću koja će iznenada biti narušena.

20.2. 17.45
Reality (2012), rezija: Matteo Garrone (1h 56min)

Lusijano, šarmantni vlasnik ribarnice odjednom postaje opsednut idejom da bude učesnik jednog od rijaliti programa. Ovo ga vodi u rupu iskrivljene percepcije i paranoje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com