Društvo

KRUŽNI TOK kod Brzog Broda

Spremno je sedam velikih planova za uređenje Niša, oni su juče predstavljeni odbornicima grada na Nišavi a njihova realizacija ili barem većina, očekuje se naredne godine, kaže Miroljub Stanković, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove u Nišu.

Generalni urbanistički plan 2010-2025, pretrpeće i drugu izmenu.

„Čak pet od sedan planova odnose se na saobraćajnice u Nišu. Postoje u planovima još dva kružna toka. Jedan veoma bitan nalazi se u zoni naselja Brzi Brod, gde ima dovoljno prostora, tu se i brzo vozi a postoji i potreba. Druge lokacije su u zonama Vojvode Mišića, Dušanova i još neke lokacije“, rekao je Stanković gostujući na TV Zona Plus.

Da bi se izgradio kružni tok, najveći posao oko toga je sve imovinski urediti. Stari planovi nisu predviđali veći prostor za postavljanje kružnog toga, ali ovi novi taj prostor moraju da imaju, kaže Stanković.

U 2018. godini očekuju se dozove za realizaciju ovih projekata, ili barem većine, kažu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com