Društvo

Krsnu slavu obeležila Komanda Kopnene vojske

Krsnu slavu, Obnovljenje hrama Svetog velikomučenika Georgija – Đurđic, pripadnici Komande Kopnene vojske obeležili su molitveno i liturgijski, prinoseći slavske darove u čast i spomen Svetog velikomučenika Georgija, zaštitnika svih pripadnika Kopnene vojske.

Svetom arhijerejskom Liturgijom načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Gospodin Arsenije uz sasluženje niškog i vojnog sveštenstva. Episkop je u besedi o stradanju Svetog velikomučenika Georgija i mučenju svih onih koji idu za Hristom, naglasio da je srpska hristoljubiva vojska uvek bila časna i da će takva i ostati.

Svi prisutni generali, oficiri, podoficiri i vojnici su pristupili Svetoj čaši Tela i Krvi Hristove, na zdravlje i spasenje srpskog naroda i srpske vojske.

Domaćin slave je bio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a ovogodišnji slavski kum je bio brigadni general Vladeta Baltić.

U ime svih pripadnika Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović se zahvalio Njegovom Preosveštenstvu Episkopu niškom gospodinu Arseniju na iskrenoj i plodonosnoj saradnji Eparhije niške i Komande Kopnene vojske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com