Društvo

Kroz humanitarne akcije Nifon obeležio 25 godina postojanja

Otvorena vrata za radoznale niške osnovce, da vide i nauče kako rade oni koji ih čuvaju dok su u školi, zatim turnir za decu, ili davanje krvi, samo su neke od akcija koje je kompanija Nifon Security sprovela povodom dve i po decenije postojanja.

Želja da godinu duže svog postojanja obeleže kroz društveno odgovorni rad proistekla je iz samog opisa njihovog posla koji je, kako u Nifonu kažu, takođe neka vrsta humanog posla, obzirom na to da čuvaju i štite mnoge stanove, kuće, škole, crkve, banke i firme.

„Rođendan koji obeležavamo, tradicionalno obeležavamo kroz društveno odgovorni rad, uključujemo se u sve humnitarne akcije, jer smatramo da je rad kojim se bavimo takođe neka vrsta humanog posla jer čuvamo ljudim imovinu, štitimo ljude, sprečavamo kriminal, krađe“, kaže Slavko Šain iz Nifona.

Nifon nagradio mališane na turniru

Pored turnira za decu na kome su podelili majice, medalje, pehare, kao i organizovano davanje krvi i otvorenih vrata za decu iz Niša, Nifon je obezbedio i dve crkve protivprovalnim sistemima, ali i  „Majsku pesmu“, humanitarni turnir u basketu „Tri na tri“, Banku dobročinsta i mnogo drugih.

Broj klijenata koji premašuje 1000 i koji iz godine u godinu raste, siguran je znak da im, kako tvrde, ljudi veruju, zbog čega se uvek trude da posao uvek odrade u skladu sa svim porpisima i zakonima.

„Naš glavni cilj jeste sprečiti incidente. Zaštiti mesto do dolaska policije, to je naš osnovni zadatak“, kaže Šain.

Po najnovijem zakonu, obezbeđenje mogu da pružaju samo licencirane firme

Svoj uspeh, kako tvrde, dobrim delom duguju i odličnoj saradnji sa niškom policijom, što je naročito bitno otkako je novi Zakon o privatnom obezbeđenju stupio na snagu, a koji nalaže da te firme moraju da imaju licencu. U Nifonu kažu da licencu poseduju, kao i da strogo poštuju sve zakone.

„Od 1. januara 2017. stupio je novi Zakon o privatnom obezbeđenju koji se tiče saradnje sa policijom. Po njemu, posao obezbeđenja mogu da obavljaju samo firme koje su licencirane. Svi ostali koji obavljaju obezbeđenje bez licence rade krivično delo. Poslodavac koji angažuje firmu bez licence  i firma koja radi bez licence takođe krši zakon i podleže krivičnoj odgovornosti“, objašnjavaju u Nifonu.

Nifon security je pre 25 godina osnovan kao firma koja će se baviti samo tehničkim obezbeđenjem, odnosno ugradnjom alarmnih sistema i video nadzora koji je u to vreme bio vrlo malo poznat širokim narodnim masama.

Od 2005. Nifon je počeo da se bavi i fizičko tehničkim obezbeđenjem, počeo je da se razvija u tom pravcu i da se usavršava u svojoj branši, nabavkom savremenijih softvera, boljih automobila, bolje radio veze, stručnije obuka ljudskih resursa i slično.

Danas broji blizu 100 radnika u uniformi, ali i one koje angažuju povremeno u zavisnosti od događaja.
Angažuju ih mnogi u gradu, od privrednika, do javnih preduzeća, škola, radnje, trafike, apoteke, kazina, kafići i ostalih.

„Radimo fizičko tehničko obezbeđenje, alarm monitoring, ali i obezbeđenje javnih skupova, bavimo se i protivpožarnom zaštitom, čak imamo i sektor higijene. Objekte čuvamo u toku i van radnog vremena, sa prisustvom radnika na objektima, kao i bez, uz alarmno stanje, gde intervenišu naše interventne patrole kojih imamo 4, a koje za manje od 5 minuta stižu na štićeni objekat“, kaže Šain.

Lično obezbeđenje još uvek ne rade, ali ne isključuju mogućnost da će i tu vrstu obezbeđenja uključiti u njihov 25-godišnji rad.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com