Društvo

Krov nad glavom za socijalno ugrožene na pomolu

Socijalno ugroženi sugrađani bi, već u martu mogli da konkurišu za dobijanje stanova u zakup ili kupovinu po povoljnijim uslovima u niškom naselju Duvanište. U Ulici Majakovskog predviđena je izgradnja još tri lamele socijalnih stanova, a u izradu novog projekta krenuće se po završetku prvog, kažu u Gradskoj stambenoj agenciji.

Socijalni stanovi u Ulici Majakovskog, Niš
Socijalni stanovi u Ulici Majakovskog, Niš

Projekat izgradnje socijalnih stanova za najugroženije građane Niša u Ulici Majakovskog trebalo je da bude okončan još prošle godine, ali se zbog kašnjenja u isplatama, dostave materijala i nedostatka radne snage probio rok.

Pre desetak dana krenulo se sa završnim parternim uređenjem dve lamele, a gradonačelnik Darko Bulatović obišao je radove.

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša
Darko Bulatović, gradonačelnik Niša

“Očekujemo da se postupak priključenja, prijema, upotrebne dozvole okonča do februara meseca i tada se stiču uslovi da sugrađani koji su socijalno ugroženi mogu konkurisati za dobijanje stanova u zakup ili kupovinu po najpovoljnijim uslovima”, rekao je Bulatović.

Iz Gradske stambene agencije kažu da je projektovana cena stanova kada se krenulo sa izgradnjom bila oko 630 evra bez pdv-a po kvadratu.

Zvanična cena biće poznata za par meseci pošto Gradska stambena agencija predloži cenu kvadrata koju treba da odobri Republička agencija za stanovanje i usvoji Gradsko veće.

Izvesno je da će se graditi još tri lamele sa devedesetak stanova.

Vladan Stojanović, direktor Gradske stambne agencije
Vladan Stojanović, direktor Gradske stambne agencije

 “Odmah nakon okončanja ovog projekta i raspisivanja konkursa krenuće se u projektovanje, izradu projektne dokumentacije i pribavljanje građevinskih dozvola, tako da se optimistički nadam da će početkom 2018-te godine krenuti izgradnja novih lamela. Inače, parternim uređenjem obuhvatili smo kružni put i priključne instalacije za buduće objekte”, dodao je Vladan Stojanović, direktor Gradske stambene agencije.

Izgradnju ovih stanova finansira Republika Srbija sa 24 odsto, a Grad Niš na osnovu Ugovora o realizaciji programa izgradjne stanova za socijalno stanovanje izdvaja 76 odsto.

Podsetimo, od 70 već izgrađenih stanova, 18 je namenjeno za izdavanje, dok su 52 stana za prodaju.

Vrednost investicije je skoro 160 miliona dinara bez komunalne infrastrukture, dok je ukupna cena iznad 280 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com