Hronika

Krivična prijava protiv ANTIVAKCINERA

Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije, prvenstveno iz Niša, podnela je Prvom osnovnom sudu u Beogradu krivičnu prijavu protiv 43 protivnika obavezne vakcinacije dece zbog izazivanja nereda i panike, prenele su “Večernje novosti”.

Prijavom su obuhvaćene i javne ličnosti koje su se protivile vakcinaciji – Jelena Karleuša, Mirjana Bobić Mojsilović, Miroljub Petrovića, Maja Volk.

Po rečima doktora Tomislava Stevanovića iz Zrenjanina, roditelji su bili prinuđeni da podnesu krivičnu prijavu da bi “stali na put onima koji šire strah i paniku i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije”, pišu Novosti.

“Pokušali smo da se naučnim dokazima borimo protiv laži antivakcinera, ali su stvari otišle predaleko. Trenutno imamo 1.200 zaraženih i tri smrtna slučaja i nemamo vremena za gubljenje”, kazao je Stevanović.

Krivična prijava je obimna i u njoj je taksativno navedena svaka za podnosioce sporna delatnost tuženih. Tako se među 43 antivakcinera našao i poznati niški imunolog za koga je u prijavi navedeno da “postoje osnovane sumnje da za pare odlaže vakcinaciju do daljnjeg ljudima koji ne žele da vakcinišu decu”.

“Doktor sada ima privatnu praksu”, kaže Tomislav Stevanović.

On ističe veliku podršku niških roditelja u prikupljanju dokaznog materijala i potpisa za krivičnu prijavu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com