Sport

KRENULE PRIPREME ZA NOVU SEZONU Vuja označio početak

Veselin Vujović zvanično je započeo svoj rad u Nišu. U četvrtak je obavio prozivku rukometaša Železničara za novu sezonu, a već u petak ekipu će odvesti na Zlatibor, na visinske pripreme.

-Okupili smo se na jednom lakšem treningu, a već u petak putujemo na Zlatibor, gde ćemo se pripremati u narednih desetak dana. Po povratku, odigraćemo dve utakmice sa Metaloplastikom, a posle toga putujemo u Strugu gde ćemo učestovati na tradicionalnom turniru. Posle toga, u završnom delu priprema, probaćemo da dogovorimo jednu ozbiljnu utakmicu sa Vardarom, na kojoj bismo proverili spremnost i formu pred početak sezone-izneo je Vujović novinarima osnove pripremnog plana.

Pre prvog treninga, novi trener Železničara je sa igračima održao sastanak na kojem je postavio norme ponašanja i upoznao ih sa “kućnim redom” u klubu. Kaže da je to polazna osnova za zajednički rad:

-Ja uvek postavljam lestvicu dosta visoko i potom pomažem, ali i zahtevam od igrača da je preskoče. Oni koji to ne uspeju znači da nisu spremni da odgovore zadacima i ciljevima i često i sami odustanu. Odnos, zalaganje, ponašanje tih momaka moraju da budu na visokom nivou i u skladu sa renomeom kluba i zemlje iz koje dolaze. To je ključno polazište u našem nastojanju da ovde napravimo nešto veliko, da animiramo što veći broj dece da nas gledaju i da počnu da treniraju rukomet.

Ali, vidim da je atmosfera pozitivna, momci su dobri, trudimo se da selektiramo ekipu po nekom evropskom kriterijumu, da ih imamo što se kaže “i na kilogram i na metar”. Znamo da su pred nama veliki izazovi i velike obaveze, pa se tako i određujemo u nekoj selekciji.

“Želja” će prvi put igrati na četiri fronta i stoga je osnovno u ovoj fazi sezone formirati ekipu koja će moći da iznese taj teret i obaveze:

-E to je pravo pitanje! Sigurno je da ćemo nastojati da taj naš “roster” bude što veći i jači, da imamo veliki broj kvalitetnih igrača koje ćemo moći da rotiramo i da im sačuvamo svežinu za najvažniji deo sezone. Imamo, naravno, i neke svoje kriterijume u toj selekciji. Ja nisam za dovođenje nekakvih legionara, isluženih igrača kojima je cilj samo da produže karijere, već za mlade i igrače u naponu snage, spremne da rade i napreduju. Imamo dosta mlad tim i zbog toga što neki stariji igrači jednostavno nisu videli sebe u ovom projektu. U svakom slučaju, za mene su najbolji ovi koji su sada tu.

Nismo kompletni, nekolicina igrača je sa kadetskom i juniorskom reprezentacijom i fale još dvojica igrača, koji bi trebalo da ponesu epitet pojačanja i koji bi trebalo da nam se priključe na Zlatiboru.

Vujović nije “uvijao” kada je pred novinare iznosio ciljeve i ambicije Železničara u novoj sezoni. Na domaćoj sceni one su najviše moguće, a u regionalnom i evropskom takmičenju želi se što više:

-Mojim dolaskom, a i bez toga, Železničar je favorit za oba domaća trofeja i to se sada postavlja pred nas i kao cilj i kao imperativ. Naše ambicije su i da u SEHA ligi popravimo utisak koji su poslednjih godina ostavljali srpski klubovi, a znamo svi da su zauzimali poslednja mesta. Čeka nas, naravno, nastup i u Evropi, za početak smo dobili rivala iz Luksemburga i sada svi na osnovu toga zaključuju da smo mi apsolutni favoriti u tom dvomeču. Luksemburg jeste daleko iza Srbije na nekoj evropskoj rang listi, ali podsetiću da je ta ekipa pre par sezona eliminisala Vojvodinu i već to je dovoljan signal za upozorenje.

Naravno, želimo da i u Evropi postignemo neki značajan rezultat i verujem da ćemo se dobro pripremiti za prvog rivala – rekao je Vujović na prvom “Željinom” okupljanju.

foto: Balkan-handball

STIŽU DVA ZVUČNA POJAČANJA
Dolaze Damjanović i Dupjačanec

Na samom početku priprema za novu sezonu, Železničar je završio veliki posao po pitanju jačanja igračkog kadra za novu sezonu. Nišlijama bi već u petak, prvog dana priprema na Zlatiboru trebalo da se priključi Jovo Damjanović, dosadašnji član Pari Sen Žermena, 21-godišnji crnogorski pivot visok 199 centimetara, koji je sa reprezentacijom Katara osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2015. godine. Takođe, sa ekipom će biti iskusni 35-godišnji golman Danijel Dupjačanec, nekadašnji čuvar mreže Metalurga, prošle sezone član poljskog Azotija.

-Velika stvar za srpski rukomet, jer ne pamti se da je u neki naš klub došao rukometaš Pari Sen Žermena. Jovo je stigao isključivo zbog želje da radi sa Veselinom Vujovićem, potpisaće dvogodišnji ugovor i upotpuniće triling vrhunskih pivotmena, budući da je to pozicija na kojoj Vuja posebno insistira. Iza Danijela je sitna povreda, ukoliko sve na pripremama protekne kako treba, i on će potpisati ugovor i doneti dragoceno iskustvo našoj ekipi-istakao je Ivan Šmigić, direktor Železničara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com