Sport

Košarkaški teren u čast Nišlije Stefana Jovića

Srbija je zemlja košarke, a Niš grad uspešnih i talentovanih sportista. Kada se ove dve činjenice spoje u jednu, ne preostaje ništa drugo nego da se slavna imena koja je iznedrio ovaj grad veličaju i da im se na sve moguće načine zahvali za ono što su postigli i učinili nas ponosnim.

Stefan Jović je rođen u Nišu, a svoju košarkašku karijeru gradio je u dresovima niških Beopetrola i Ergonoma, potom leskovačkog Zdravlja i kraljevačke Sloge. Kao igrač KK Niša pomogao je da klub uđe u Drugu ligu i te sezone bio proglašen za MVP prvenstva. Nastupao je i u kragujevačkom Radničkom i Crvenoj zvezdi, a trenutno igra za Bajern iz Minhena. Osim klupskih uspeha beleži i jednako dobre rezultate u reprezentaciji Srbije.

Jović je prvi košarkaš iz Niša koji nastupa za naš nacionalni tim.

Zahvaljujući velikom talentu i posvećenom radu, Jovićevi rezultati ne mogu ostati nezapaženi, a ovih dana dobiće i lepu nagradu za sve ono što je postigao, i to u svom rodnom gradu.

Potpuno rekonstruisani teren na Trošarini, koji će poneti ime našeg proslavljenog sportiste, otvoren za sve Nišlije i Nišlijke koji žele da igraju košarku, biće svečano otvoren u utorak 7.avgusta (18:00h) uz prisustvo pomenutog košarkaškog asa.

Nišlije će imati prilike da u uslovima kakve imaju profesionalci – na novoj specijalnoj podlozi, s profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručima i kliritnim tablama, svakodnevno uživaju u ovom sportu.

Pre presecanja vrpce kojim će i zvanično biti otvoreno mesto na kom će stasavati buduće generacije profesionalnih i rekreativnih košarkaša, posetioci će uživati u revijalnoj utakmici mladih sportista iz KK Niša.

Kompanija Mozzart, koja u okviru akcije „100 terena za jednu igru” na ovaj način obnavlja košarkaške terene, pripremila je  brojna iznenađenja za posetioce, između ostalog i takmičenje u šutiranju trojki.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com