Sport

Košarkašice Studenta počele pripreme za novu sezonu

Košarkašice niškog UŽKK Studenta otpočele su pripreme za novu takmičarsku sezonu u Prvoj ligi koja počinje krajem septembra. Na čelu stručnog štaba je Petar Marković a u igračkom kadru takođe je bilo promena i transfera u oba smera.

Niške košarkašice su prethodnu sezonu završile na 5.poziciji a ove godine pokušaće da odu korak dalje.

Studentkinje su startovale pripremni period sa standardnim igračicama iz prošle sezone i sa nekoliko pojačanja. Ekipu su pojačale Nađa Đorđević, Jovana Petrović, Jelena Radojković i TitiNtumbaKazani. Student u narednoj sezoni neće računati na Natašu Mijatović i Minu Đorđević.

Foto: UŽKK Student

Iskusni strateg Marković u Niš je došao iz pančevačkog Kris Krosa, a u svojoj dosadašnjoj karijeri trenirao je klubove u ženskoj i muškoj konkurenciji. Predvodio je Crvenu zvezdu, Radivoj Korać, Kovin, Kraljevo, Kimiko, Šumadiju, Dinamo iz Pančeva i Radnički iz Kovina. Poslednjih godina radi kao gost predavač na košarkaškim kampovima u Evropi i Aziji.

Za dve godine boravka u Makedoniji sa ekipom Kimiko iz Struge je osvojio dve duple krune, igrao regionalnu ligu i učestvovao u FIBA kupu.

Osim nekoliko prijateljskih utakmica koje će Student odigrati pred start sezone, one će učestvovati i na tradicionalnom međunarodnom memorijalnom turniru u Boru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com