Sport

Košarkaši “Neradničkog” odbranili titulu u završnici AKL

Ovogodišnje izdanje Amaterske košarkaške lige donelo je reprizu prošlogodišnjeg finala, u okviru kojeg su se sastali aktuelni šampioni “Neradnički” protiv vicešampiona “Niških medveda”, a titulu najboljih ponovo su poneli momci iz ekipe Neradničkog.

Treća sezona Amaterske košarkaške lige završena je spektakularnim finalom u dvorani Čair, pred brojnim ljubiteljima košarke. Trostruki šampioni, ekipa Neradničkog, osvojili su još jedan pehar savladavši Niške medvede rezultatom 69:62.

Finalna faza AKL-a započela je u subotu 5. maja polufinalnim utakmicama u sali Osnovne škole „Dušan Radović“, u kojima su najpre Niški medvedi savladali Zvonkove izmene, da bi kasnije i Neradnički slavio protiv Veradenta.

Za vreme odigravanja turnira prikupljan je novac za potrebe Dečijeg centra u Nišu. Organizacijski tim okupljen oko ovog takmičenja i ove godine bio je na visini zadatka i odličnom organizacijom podigao sam turnir za lestvicu više. Individualna priznanja i zahvalnice učesnicima podeljene su u poluvremenu finalne utakmice.

Ono što nas na ovom polju očekuje jeste i prvi Kup Amaterske lige Niša, koji je na programu narednog vikenda. Učestvovaće ekipe iz „B“ divizije, kojima će na taj način biti omogućeno da produže sezonu i takođe se uključe u borbu za trofej. Nakon toga sledi pauza u kojoj će se punom parom raditi na organizovanju i obezbeđivanju uslova za četvrtu sezonu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com