Ekonomija

Kontrolni toranj i kontrola letenja u novom planu aerodroma

Odbornici Skupština grada Niša usvojili su na poslednjoj sednici predlog izmena i dopuna Plana detaljne regulacije aerodroma “Konstantin Veliki”, koje će omogućiti da bude izgradjen kontrolni toranj i centar kontrole letenja.

Sekretar Sekretarijata za planiranje i izgradnju Igor Igić istakao je da se radi o području površine dva hektara.

“Izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije omogućiće se izrada razvojnog plana, a to će omogućiti da Ministarstvo gradjevine, saobraćaja i infrastrukture izda lokacijske uslove i gradjevinsku dozvolu za izgradnju kontrolnog tornja i kontrole letenja”, izjavio je Igić.

On je kazao da je odluka o izmeni Plana detaljne regulacije aerodroma “Konstantin Veliki” doneta novembra 2017. godine na sednici Skupštine grada, a gradjani su na javnom uvidu imali mogućnost da vide predloz izmena i dopuna PDR-a.

Aprila ove godine potpisan je ugovor o kreditu izmedju Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) i Evropske investicione banke u iznosu od 45 miliona evra, a deo ovih sredstava, kako je tom prilikom rečeno, biće iskorišćen za izgradnju kontrolnog tornja i centra kontrole letenja u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com