Društvo

KONKURS za mlade EU AMBASADORE i kamp na Kopaoniku

Otvoren je poziv za srednjoškolce iz Niša, Kruševca i Novog Pazara za učešće u programu “EU ambasadori”.

Projekat “EU Ambasadori“ ima za cilj da direktnim uključivanjem mladih u proces istraživanja o članstvu i procesu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji neposredno približi mladima u Nišu, Kruševcu i Novom Pazaru važnost i značaj integracije sa Evropskom unijom.

U okviru ovog poziva biće izabrano 28 mladih koji će se kroz edukativni program na Kopaoniku (19-20.08.2017.) upoznati sa radom Evropske unije i procesom pristupanja. Nakon toga, kroz rad sa mentorima istraživaće oblasti kulture, obrazovanja i preduzetništva u Evropskoj uniji, a  prikupljene informacije predstaviti vršnjacima na plenearnim sednicama u Nišu, Kruševcu i Novom Pazaru, sa kojih će najvažnije preporuke biti uvrštene u publikaciju dobrih praksi koje Srbija treba da sledi tokom procesa pridruživanja EU.

Projektne aktivnosti, u prvojfazi, obuhvatiće izbor 28 delegataiz tri grada, njihova intenzivna edukacija o Evropskoj uniji i process pristupanja. Podela istraživačkih zadataka u oblasti obrazovanja, kulture i preduzetništva. Tokom istraživanja, učesnici, koji ujedno dobiju po jednu zemlju članicu EU koju predstavljaju, pronalaziće informacije o najboljim politikama, praksama i programima u oblasti koju istražuju, a tiču se zemlje za koju su zaduženi.

Rok za prijavljivanje je 01. avgust od prijavljenih učesnika se očekuje da mogu aktivno da učestvuju u svim aktivnostima projekta (edukacija naKopaoniku 19-20.08., rad sa mentorima i istraživanje, plenearne sednice u Nišu, Kruševcu  i Novom Pazaru tokom septembra i oktobra, predstavljanje rezultata projekta vršnjacima u srednjoj školi).

Projekat “EU Ambasadori” se finansira iz budžeta Republike Srbije – Ministarstvo za evropske integracije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com