Društvo

Konferencija i sajam zapošljavanja “ITKonekt” u Nišu

Prvi put u Srbiji neprofitna organizacija ITkonekt organizuje celu nedelju posvećenu IT industriji. Pored centara u Beogradu i Novom Sadu, IT sajam biće organizovan i u Nišu, u utorak 17. aprila (11:30h).

Ulaz na događaj je besplatan, a prijave su još otvorene na sajtu: www.itkonekt.com.

U Oficirskom domu u Nišu, 17. aprila, IT-jevci će moći da na jednom mestu pogledaju kakvi se sve poslovi nude u IT kompanijama. Da nije u pitanju običan IT sajam zapošljavanja govori i to da će oni sa IT kompanijama moći da se upoznaju na jedan zanimljiv način i uz neverovatna iskustva.

Želele smo da napravimo drugačiji sajam zapošljavanja, da sajam bude pravo IT čudo, da se roboti šetaju, da kandidati na licu mesta vide šta te kompanije rade. Ja sam sigurna da će dosta mladih pronaći posao na sajmu, a da će se ostali posetioci zabaviti” izjavila je Milica Radović, jedna od osnivačica ITKonekt-a.

Malo ko očekuje da mu na sajmu zapošljavanja improvizovani robot na štandu napravi koktel, ili da odigra kviz i osvoji neku nagradu. Neke od ovih stvari napravili su upravo programeri iz kompanija na sajmu. Ovo je i prilika da iz prve ruke posetioci kroz priču saznaju kako je raditi sa njima.

Da je u pitanju nesvakidašnji sajam zapošljavanja pokazuje i to da će posetioci umesto ulaznice dobijati čipovanu narukvicu sa svojim podacima. Prislanjanjem narukvice na uređaje na nekim od štandova kompanija, posetiocima će se automatski poslati mejl sa oglasima za posao, na njihov lični mejl. Ovo je jedan korak ka budućnosti zapošljavanja i načina na koji će kandidati pronalaziti posao u IT-ju – izjavila je Milica Nastasić, osnivačica ITKonekt-a.

U Niš će prvi put doći svetski IT predavači, oni u naš grad dolaze u ponedeljak 16. aprila i tu će biti sve do srede u podne, nakon čega nastavljaju svoje putovanje do Novog Sada.  Među govornicima su: kreator CSS-a Hakon Wium Li, koji  po prvi put dolazi u Srbiju, i držaće predavanje u Beogradu, Novom Sadu i Nišu! Takođe, u sva tri grada će govoriti i Microsoft stručnjak za .net Đžon Galovej, kao i bivši direktor razvoja u PayPalu Džonatan Le Blank i drugi. Ovo je jedinstvena prilika da programeri u svom gradu slušaju ovakve svetske IT stručnjake.

Glavni pokrovitelj ITkonekta u Nišu je Quantox Technology, a podržale su ga i kompanije enjoy.ing, Adecco Information Technology, Poslovi Infostud, Continental Automotive, Younify, Donesi.com i drugi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com