Kultura

Koncert grupe “Legende” u niškom Domu Vojske

Grupa “Legende” koja već skoro tri decenije opravdava svoje ime, održaće muzički koncert za sve generacije u niškom Domu Vojske 16.marta. Početak koncerta zakazan je u 20 časova a karte su već u prodaji.

Legende postoje još od 1988. godine, kada su i izbacili svoj prvi album, a legendarni muzičari koji čine ovu grupu su Ivan Milinković, Zoran Dašić, Lazar Marin, Pero Krznanić, Želimir Vasić i Predrag Stojković.

Održali su više od hiljadu koncerata, a nastupali su kako širom Srbije, tako i u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD-u, Rusiji i Francuskoj.

„Kakvu i koliku ljubav prema prijateljima jedan čovek nudi, takve će i tolike prijatelje i zaslužiti. Naš zadatak je da kroz pesmu, steknemo što više pravih prijatelja i drago nam je ako smo uspeli u tome, jer vi ste naša energija i snaga a naše pesme će vam to i same potvrditi…” poručuju iz ovog muzičkog sastava svima onima koji će biti 16. marta u Domu Vojske.

Dobitnici su mnogih nagrada i priznanja: 10 nagrada “ Oskar popularnosti ”, 9 priznanja “Melko”, 7 nagrada “ Zlatni Melos ”, “ Zlatni violinski ključ ” PGP-a za tiraž, 4 zlatne ploče, nagrada Beovizije za pesmu iz filma “ Jesen stiže dunjo moja ”, veliki broj priznanja za humanitarne koncerte, nagrade sa nekoliko domaćih festivala. Grupa LegendE je deset puta, od 1995. godine proglašavana za grupu godine, a poslednje priznanje je dobila novembra 2011. godine – sedmi “Zlatni Melos”. Pored ovih priznanja, dobitnik je “ Zlatne palme” i “ Beogradskog pobednika”.

Karte za veliki koncert u Nišu već su u prodaji i mogu se nabaviti na blagajni Doma vojske. Cena ulaznice za parter je 800 dinara, a za balkon 700 dinara.

Više informacija kao i rezervacije mogu se dobiti na broju 062/321-204.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com