Kultura

Koncert duhovne muzike u crkvi Svete Petke u Nišu

U čast obeležavanja praznika Svetog Vasilija Ostroškog, Centar „Preobraženje” iz Niša organizuje koncert duhovne i etno muzike.

Koncert će biti održan u crkvi Svete Petke 11. maja od 19 časova a nastupiće Akademski ženski hor Studentskog kulturnog centra Niš nastupiće. Na repertoaru će biti srpska duhovna, liturgijska i etno muzika.

„Naša namera je da koncert u crkvi Svete Petke poklonimo svima koji žele da osete snagu izvornih tekstova i upoznaju jedan narod i njegovu kulturu. Tradicionalna srpska pesma, prepoznatljiva po kratkoj i jasnoj emotivnoj snazi, očuvana je u svom izvornom obliku i upravo takvu želimo da je prenesemo svima koji uživaju u ovoj vrsti muzike. Naš rad u centru je da i na ovaj način doprinesemo buđenju nacionalne svesti i da pokažemo da, iako mala, Srbija čuva tekovine svoje kulture i duh zajednice”, ističu u Centru „Preobraženje”.

Publika će imati prilike da čuje izvođenje i pesama čiji napevi potiču iz 15. veka. Ulaz je slobodan.

Ovaj kulturni događaj Centar „Preobraženje” organizuje u saradnji sa Fakultetom umetnosti iz Niša i dekanicom prof. dr Suzanom Kostić, pod pokroviteljstvom GO Palilula.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com