Društvo

KONAČNO! Kreće postupak izmeštanja pruge

Ugovor o izradi projekta preparcelacije železničke obilaznice kod Niša, u Gradskoj kući potpisali su predstavnici firme GEODATA PGJ DOO i ovlašćeno lice Direkcije za izgradnju grada. Prvi deo posla oko izmeštanja pruge treba da bude završen do kraja 2018. godine rečeno je na potpisivanju ugovora.

Izmeštanje u dužini od 22 kilometra koštaće milijardu  i 14 miliona dinara, a troškove će pokriti republika, kažu u Gradskoj kući.

Decenijama pričamo o ovom projektu. Mnoge su se kampanje vodile i mnogi ljudi iz Železnice i republike su dolazili u grad i pričali na ovu temu. Evo danas iz gradskog budžeta se izgdvaja 15 miliona za ovaj projekat koji je prvi korak preparcelizacije u realizaciji ovog najvažnijeg projekta za naš grad. Krećemo u postupak izvršenja ovog velikog projekta. Do kraja 2018. godine treba da se otpočne izgradnja obilaznice”, rekao je na potpisivanju ugovora gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Najveći posao će biti oko pripreme zemljišta, tvrdi Ljubivoje Slavković, kome je poveren  zadatak da koordiniše ovim projektom.

Ukupno 34 hektara je privatno zemljište koje treba da se prenese. Tu nam predstoji sad dosta posla. Zakon dozvoljava da mašine uđu i rade a da uporedo sa tim traju sudski procesi”, rekao je Slavković.

GEODATA PGJ je firma iz Obrenovca koja posluje od 2012. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com