Društvo

Komren dobija kanalizacionu mrežu

Pri kraju su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Gornjem Komrenu. Posao obavlja JKP Naissus a grad je izdvojio 4 miliona dinara kako bi meštani naselja Gornji i Donji Komren što pre bili priključeni na humski kolektor.

Radovi u ulici Dobrosava Đorđevića u Gornjem Komrenu predstavljaju završetak višegodišnjeg rada na uređenju kanalizacione mreže. Privode se kraju radovi na sekundarnoj kanalizacionoj mreži koja će se priključiti na humski kolektor što će meštanima koji žive u Gornjem i Donjem Komrenu, prema rečima  direktora JKP Naissus, omogućiti da imaju jednake uslove za život kao i ostali građani Niša.

„Obećavamo da ćemo i pre isteka roka od 60 dana završiti započete radove. Sada radimo 750 m kanalizacije čime ćemo završiti sva 4 km u seoskim naseljima na ovoj teritoriji“, rekao je Dejan Andrejević.

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović istakao je da bez obzira na vremenske prilike radovi moraju da se privedu kraju do kraja januara 2017. godine, jer je to ono što građani očekuju.

„Ovo je jedna od poslednjih faza u vrednosti 4 miliona dinara nakon koje se stvaraju uslovi da sekundarna mreža može da se pusti u funkciju, odnosno da humski kolektor prihvati otpadne vode i možemo da kažemo da smo time uradili najveći posao. To je od interesa za naše ljude i davno je obećano“, kazao je gradonačelnik Darko Bulatović.

predsednik-opstine

Predsednik opštine Crveni Krst na čijoj teritoriji se i nalazi Gornji Komren kaže da ovo naselje ima brojne probleme bilo da je u pitanju voda, kanalizacija ili putevi. Ipak zadovoljni su urađenim do sada i najavljuju prioritete za narednu godinu.

„Ostalo nam je kao prioritet asfaltiranje Hvarske ulice u kojoj je završena voda i kanalizacija. Tu je i jedan deo ulice Anete Andrejev u kome bi trebalo da se zamene vodovdne azbestne cevi i siguran sam da će u prvom kvartalu naredne godine i to biti završeno“, izjavio je Miroslav Milutinović.

Kako opština Crveni Krst broji 23 sela njeni predstavnici kažu da im je komunalna infrastruktira na prvom mestu i da će najviše sredstava u narednoj godini izdvojiti upravo za to.

komren

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com