Kultura

Komedija “Sumnjivo lice” u niškom Pozorištu igraće se u humanitarne svrhe

Komediju “Sumnjivo lice”, jednu je od najhrabrijih Nušićevih tekstova, a ujedno i jednu od najbritkijih drama u celoj srpskoj dramaturgiji Nišlije će moći da pogledaju u utorak, 9. maja u niškom Narodnom pozorištu od 20 sati.

Glumci iz Beograda odigraće ovu predstavu u Nišu u okviru manifestacije “Daske humanosti”. Sav prihod od prodatih ulaznica će biti namenjen za kupovinu opreme za Dečiju internu kliniku u Nišu, kako bi se unapredili uslovi lečenja dece.

Klasik srpske dramaturgije koji će publika u Nišu moći da pogleda govori o želji za vlašću, čija je tema aktuelna i danas. Režiju potpisuje Vojislav Arsić, a izvedbeni tekst i dramaturgiju uradila je Milena Bogavac.

“U Srbiji se veruje da je vlast, lično vlasništvo, sa kojim svako radi šta želi i to je osnovni mehanizam po kome društvo funkcioniše. Sve su to teme koje su u našoj zemlji aktuelne već sto trideset godina, a novo pitanje koje postavljamo jeste pitanje medija, odnosno: vođenja države kroz medije”, kaže reditelj.

Cilj predstave je da postavi pitanje zbog čega su “bolesti” društva nepromenjive, da li ono uopšte ima želju da se menja i zašto mnogo puta ponavljamo iste greške. Umesto lakoće i razbibrige, dodaju, predstava publiku tera da se zamisli.

Glumci koji igraju u predstavi su Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Vučković i Predrag Vasić.

Karte koštaju 500 dinara i mogu da se kupe u “Clock travel”-u i “Retro Baru” u Parku Svetog Save.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com