Magazin

Klepton je BOG, danas rođendan velikog umetnika

Svi vernici sveta, bez obzira kojoj veri pripadaju, imaju svoga boga i u druge bogove ne veruju. Ateisti ne veruju da bogovi postoje a agnosticima je svejedno šta misle i jedni i drugi. Zajedničko za sve je da se jednom Bogu ipak klanjaju, poštuju ga i vole. U pitanju je Erik Klepton.

Neko se dosetio i na zidu davno napisao, “Clapton is God”, a možda nije ni bio svestan koliko je u pravu, jer grafit je zaživeo a legenda je postala stvarnost. Tako je Erik pored svog nadimka „Slowhand“ dobio još jedan, koji mu je više pristajao…

Od detinjstva, kada sam prvi put čuo taj opojni zvuk njegovih gitara, poželeo sam da odem na koncert i poklonim se Bogu. Pažljivo sam birao koncerte a njegov sam, da budem iskren, jedva čekao, ali život nam nije dozvolio da uskladimo termine pa do susreta dugo nije došlo. Koncert Erika Kleptona najavljen je za jun 2010. godine a mojoj sreći nije bilo kraja jer sa njime će svirati još jedna živa legenda, Stiv Vinvud.

Uzbuđenje je dostiglo vrhunac! Godinu dana ranije kupljene karte od jednom postaju veoma skupe a na dan koncerta dostižu neverovatnu visinu i cenu od koje bukvalno boli glava. Za mene, moja karta nije imala cenu i nije bila na prodaju a sa prvim odsviranim taktovima bio sam ubeđen da više od četrdeset godina čekanja nije bilo uzaludno i isplatilo se!

Pored Kleptona i Vinvuda na sceni su bili i klavijaturista Kris Stenton, bubnjar Stiv Gad, basista Vili Viks i prateći vokali, Šeron Vajt i Mišel Džon, svi vrhunski majstori (i majstorice) svog zanata. Ne bih da, kao Kleptonov veliki fan, pričam o samom koncertu jer možda stvarno nisam potpuno objektivan ali pomenuću samo dve stvari koje ga realno opisuju.

Arena nikada nije bila punija i nije bilo ni jednog jedinog slobodnog mesta! Druga je Pecina (Galija) izjava, (odmah po završenom koncertu) koji je preko 40 godina proveo na bini a ispred bine čak i daleko više od toga: “Od večeras koncerte delim na one pre, i na one posle Kleptona jer merila vrednosti više nisu ista” (Treba napomenuti da je Peca gledao sve svetske muzičke zvezde i veličine i može mu se verovati).

Opširnije na www.SrbijaVesti.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com