Sport

Kinezis bez premca na prvenstvu Centralne Srbije za seniore

Osvojivši 20 medalja na Prvenstvu Centralne Srbije za seniore i seniorke, džudisti Univerzitetskog džudo i sambo kluba Kinezis uspešno su prošli jednu od poslednjih provera pred  državno prvenstvo.

Na tatamiju hale OŠ „Miroslav Antić“ u Nišu, u konkurenciji 12 klubova iz Centralne Srbije održano je zvanično Prvenstvo Centralne Srbije za seniore, koje je ujedno i kvalifikaciono za Prvenstvo Srbije. Takmičari UDžSK Kinezisa postigli su rezultat koji će verovatno ostati zabeležen u istoriji džudo sporta na našim prostorima.

Od ukupno 14 težinskih kategorija (7 muških i 7 ženskih) takmičari Kinezisa su odličnim pobedama osvojili zlatne medalje u svakoj od kategorija u kojima je Kinezis imao makar jednog predstavnika. Ukupno 9 zlatnih medalja.

O dominaciji Kinezisa govori i činjenica da nijedan od 20 takmičara Kinezisa nije ostao bez medalje, a u 32 meča u kojima su se Kinezisovi borci borili sa protivnikom iz nekog drugog kluba bilans je neverovatnih 29 pobeda.

Uzevši u obzir da region Centralne Srbije obuhvata celokupnu teritoriju naše države bez Vojvodine i Beograda, jasno je da je Kinezis u ovom delu Srbije sinonim za kvalitetan rad i džudo.

“Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima i činjenicom da je svih 20 takmičara osvojilo medalje i time se kvalifikovalo za Prvenstvo Srbije koje će biti održano u Vršcu za tri nedelje. Očekujem da ćemo na Prvenstvu Srbije, nastaviti sa postizanjem vrhunskih rezultata, i ponovo na najbolji mogući način reprezentovati Grad Niš”, rekao je trener prvog tima Nemanja Stanković.

Kadetski reprezentativci Milja Krasojević i Stefan Radovanović nastupili su ovog vikenda sa kadetskom reprezentacijom Srbije na Evropskom kupu u Ploeštiju, Rumunija.

Milija Krasojević je u kategoriji do 66kg bio bolji u prvom kolu od domaćina
Bucatarua, a u drugom kolu je poražen od Jonesku Tudora iz Moldavije. Stefan Radovanović je u istoj kategoriji poražen u prvom kolu od takmičara Nimroda Ževe iz Izraela.
Podmladak Kinezisa je nastupio na velikom međunarodnom turniru Kup Dunava u
sjajnoj organizaciji džudo kluba Vinča iz Beograda i u konkurenciji preko 450
takmičara iz regiona.
Osvojeno je 5 medalja, a zlatnim medaljama su se okitili Djordjević Slobodan (-55kg) i Mitrović Petar (-66kg), srebrno odličije je osvojio Petrović Ognjen (-60kg), a do bronzanih medalja su došli Radović Tadija (-28kg) i Petrović Obrad (-38 kg).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com