Društvo

KC Niš obavezao lekare da odgovaraju pacijentima u roku od tri dana

Direktori, lekari i glavne sestre zaposleni u klinikama Kliničkog centra u Nišu imaju od danas obavezu da na pitanja, sugestije i primedbe pacijenata odgovaraju elektronskom poštom i to u roku od najviše tri dana.

Direktor KC Niš Zoran Radovanović najavio je ovu novinu i istakao da se uprava Kliničkog centra odlučila na ovaj korak kako bi pacijentima olakšala komunikaciju sa osobljem sa klinika.

“U eri savremenih tehnologija i društvenih mreža kada tim putem možete da komunicarate sa čitavim svetom, omogućili smo to i našim građanima, a njih je na jugu Srbije oko 2,5 miliona. Sve klinike imaju e-mail adrese putem kojih gradjani mogu da pitaju ono što ih interesuju u vezi pregleda, da iznesu svoje žalbe i sugestije.

Ukoliko im direktori, glavne sestre ili lekari ne budu odgovorili, učiniću to ja ili neko iz uprave Kliničkog centra”, istakao je Radovanović na konferenciji za medije.

Prema njegovim najavama, novi Klinički centar u Nišu uskoro će dobiti savremeni heliodrom i tako naći na mapi onih zdravstvenih ustanova do kojih se može doći najsavremenijim vidom transporta.

Radovanović je rekao da će od 1. septembra u novom Kliničkom centru raditi punim kapacitetom svih 15 operacionih sala.

On je takodje najavio da će 4. do 7. oktobra Niš biti domaćin jednog od najvećih skupova iz oblasti spinalne hirurgije koji će okupiti najpoznatije domaće ali i svetske stručnjake iz te oblasti.

Neurohirug Lukas Rasulić rekao je da će na kongresu posvećenom spinalnoj hirurgiji učestvovati oko 500 lekara iz više od 30 zemlja iz zemlje i sveta.

Prema njegovim rečima, na skupu će biti reči o savremenim načinima lečenja oboljenja i povreda kičmenog stuba, a osim na predavanjima, lekarima će savremene metode lečenja biti demonstrirane i u operacionim salama.

Ovom prilikom je istaknuto da Klinički cnetar u Nišu ima sve uslove da se u njemu izvode najsavremenije operacije iz oblasti spinalne hirurgije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com