Sport

KBS Naisus ima dvostrukog šampiona u tekvondou

Proteklog vikenda KBS Naisus je učestvovao na Otvorenom prvenstvu Šapca na kome su osvojena 3 odličja – 2 zlatna i 1 srebrno, dok je u Bugarskoj osvojena bronzana medalja.

Sportska hala „Zorka“ u Šapcu okupila je preko 560 takmičara iz 55 klubova iz cele Srbije kao iz još 4 zemalja (Republike Srpske, Crne Gore, BiH i Hrvatske). Ekipa KBS Naisus-a na ovom prestižnom međunarodnom turniru uspela je da se okiti sa 3 medalje.

Na šestom po redu Otvorenom prvenstvu Šapca učestvovala je dvočlana ekipa – Uroš Mitrović i Đorđe Petković. Mitrović je tom prilikom osvojio drugo mesto, dok je Petković osvojio zlatnu medalju.

“Nažalost za naš klub, imajući u vidu zdravstveni bilten ostalih takmičara ali i neprepoznavanje našeg Kluba od strane Grada Niša te samim tim finansijskih poteškoća, nismo otišli u većem broju. Upravo iz tog razloga ekipi se nisu pridružili Jelene Stevanović, Vuk Spasojević, Vuk Cvetanović, Vasilije Vrećić, Milija Mišić, Ilija Jovanović, kao ni šampion Srbije Isidora Petrović. Nadamo se da će u narednom periodu da Grad ipak makar malo ima sluha za naše šampione.” – rekao je Nebojša Anđelković, glavni trener KBS Naisus-a.

Uspeh i sreću usled istog, nije mogao da sakrije Đorđe Petković, koji je poneo titulu dvostrukog šampiona Otvorenog prvenstva Šapca:

“Nakon osvajanja zlatnog odličja u formama, dugo sam čekao na svoje mečeve. U finalu sam se sastao sa niškim takmičarem Aleksandrom Malbašom (TK Asteriks) te ga ubedljivo pobedio sa 19:8, i time osvojio zlatnu medalju i u borbama. Do kraja ove sezone očekuje me još par takmičenja i nadam se da ću ponoviti ovako dobre rezultate.” – rekao je samouvereno dvostruki šampion Otvorenog prvenstva Šapca.

Pored takmičenja u Šapcu, u Bugarskoj je istog dana nastupio Vuk Manić i tamo osvojio bronzano odličje.

 

KBS Naisus u predstojećem periodu očekuje 2.kolo Lige Grada Niša, koje će biti na programu već 28.aprila, kao uvertira i provera pred Asteriks KUP (26.maja), ali i Tehničko prvenstvo Srbije za koje se još uvek ne zna tačan datum održavanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com