DruštvoPolitika

Gradonačelnik: Kanalizacija stiže u Sjeničku ulicu

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović poručio je da će početi priprema projekta i planske dokumentacije kako bi deo Sjeničke ulice, koja spaja naselja Branko Bjegović i Donji Komren, dobio kanalizacionu mrežu. Već sa početkom nove građevinske sezone, tokom marta naredne godine, mašine bi trebalo da uđu u Sjeničku ulicu i otpočnu davno očekivane radove.

“U gradskom budžetu za narednu godinu biće tri puta više novca za komunalnu izgradnju, pa se nadam da ćemo uspeti da rešimo veliki broj dugogodišnjih problema građana sa neizgrađenom kanalizacijom, vodovodom, neasfaltiranim ulicama” izjavio je Gradonačelnik Darko Bulatović u razgovoru sa meštanima Sjeničke ulice.

Ova ulica jedna je od najdužih u ovom delu grada i u većem svom delu ima kanalizaciju, ali upravo na prostoru između dva naselja, u dužini od par stotina metara, te dve mreže nisu spojene.

Problem kompleksnijim čini činjenica da je veći broj objekata izgrađen sa svim potrebnim dozvolama, što podrazumeva i plaćene troškove za komunalno uređenje, poneki od njih su to učinili još osamdesetih godina, međutim, osim brojnih obećanja, do sada nisu dobili ništa.

”Ne samo ova, još mnogo sličnih ulica, možda na stotine njih ima iste probleme i na njihovo rešavanje čeka se decenijama. Sada mogu da kažem da smo rešili problem sa dugovanjima. U budžetu ima novca, ne dugujemo nikome ništa i možemo konačno da počnemo te probleme i da rešavamo” poručio je Bulatović.

Dogovoreno je i da meštani budu redovno informisani o realizaciji ovog projekta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com