KulturaMagazin

KALIOPI USKORO U NIŠU: To je grad koji me uvek iznova osvaja!

Jedan od najboljih ženskih vokala na Balkanu, regionalna zvezda Kaliopi, uskoro će stati pred nišku publiku i obećava da će tada svi zajedno sanjati otvorenih očiju. Niš voli i često boravi u njemu. Kaže dosta ima sličnosti sa temperamentom juga Srbije i upravo zbog toga se ovde uvek oseća prijatno.

Za Niške Vesti otkriva šta publika može da očekuje od nje, ali i  planove za dalji rad.

https://www.facebook.com/KaliopiOfficialPage/videos/10156885774633395/

Očekuje vas uskoro solistički koncert u Nišu, šta možemo da poručimo Nišlijama?

Mnogo se radujem Niškom koncertu! Biće to veče za pamćenje, jer i ja i moje Nišlije čekamo dugo ovaj susret. U planu je bila niška tvrđava na proleće iduće godine, ali verujte, nisam  više mogla  da dočekam ovaj susret i sama sam predložila svom menadžmentu i organizatorima da uradimo ovaj koncert na jesen u Domu vojske. Nekako mi se to čekanje učinilo predugačkim, a znam da u Nišu imam publiku koja me željno očekuje. Pevaćemo zajedno 20. oktobra sve velike hitove i naravno, obećavam publici da će te večeri sanjati otvorenih očiju.

Publika juga Srbije vas voli, između ostalog i zbog sličnog temperamenta i bliskosti sa makedonskom muzikom. Da li ste vi imali priliku da se upoznate sa Nišem i kakvi su vaši utisci kada je ovaj deo Srbije u pitanju?

Publika je ona koja uvek ima glavnu reč. A ja sam oduvek znala da sam njeno dete. Ja sam odrastala uz nju, a uz mene i moju muziku su odrastale generacije. I to traje sve do danas. Osećam beskrajnu zahvalnost zbog toga. Mi južnaci smo toplog srca, vatrenog karaktera, uzbudljive prirode, ali umemo da praštamo. Zato nam je i muzika takva. U Niš dolazim često, jer volim ovaj grad i ljude. Od Niške tvrđave, do Mediane, Kazandžiskog sokačeta koje obožavam, fantastičnu hranu i dobre i domaćinski raspoložene ljude, ovaj me grad uvek iznova osvaja.  Ipak, Niš je jedan od najstarijih gradova na Balkanu i Evropi, koji se još iz antičkog vremena smatra za velika vrata između Istoka i Zapada.

Fotografija: Kristijan Teodorov

U toku je vaša koncertna turneja, a kada možemo da očekujemo nešto novo, album, pesmu,..?

Ja i moj producent Romeo Grill, smo od pre dve nedelje ušli u studio i radimo na novim pesmama. Uskoro, početkom novembra, možete da očekujete prvi singl. Uživamo beskrajno u procesu stvaranja novih iznenađenja. Publika će biti jako srećna sa novim pesmama. To je jedino u sto sam zasad sigurna.?

Vaše pesme su veoma emotivne i pogađaju srca ženskog dela publike. Da li je taj muzički pravac koji će i ubudiće pratiti Kaliopi kroz muzičku karijeru?

Žene su motor života ovog sveta. Dok ga neki ruše, one ga grade. To su moje vučice, zbog kojih me neminovno i muški deo publike zavoli.? Ako ne meni, bar njima za ljubav. Hahahahaha! Ja sam svih ovih godina dosledna onome što radim. Muziku doživljavam na jedan specifičan način. Pevam uvek ono što mi srce nalaže. Verovatno, zato i tako dugo trajem…

Vi ste i tekstopisac, da li je u toliko teže da napišete pesmu za vas, ili da izaberete neku od nekog drugog tekstopisca? I u kojoj meri su vaša trenutna osećanja utkana u pesmu?

Pišem tekstove i muziku od 1996god.. Imam preko 4 autorska albuma koji su bili izabrani albumima godine u Makedoniji. Ali znate šta? Oduvek i zauvek, moji najveći uspesi, doživljaji i izazovi su ostvareni kroz saradnju sa autorom i producentom – Romeo Grill. Kad nas dvoje radimo zajedno, onda se rađaju najveće i najistinskije pesme. Ne bez razloga važimo za dream team više od 37 godina. E , to je sreća!?

Kaliopi će, u okviru svojih jesenjih koncerata u Srbiji, održati koncert u Nišu 20. oktobra u velikoj sali Doma Vojske, sa početkom od 20 časova. Zakazani su koncerti u Kragujevcu (19.10) i Jagodini (21.10)/2018. Kaliopi će na kraju koncertne turneje imati veliki koncert u Sava Centar 23. novembra 2018.

Ulaznice za koncert u Nišu se mogu kupiti na biletarnici Doma vojske.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com