Sport

Kalča silovito za kraj polusezone, Radnički remizirao

Student, Radnički i Kalča odigrali su po dve utakmice, a rezultati su polovični, dok će Nais i Odbojkaški klub Niš odigrati svoje mečeve početkom nedelje.

Pet kola Radnički ne zna za pobedu. Oni su ove nedelje odigrali dve utakmice i obe završili remijem. U sredu je meč protiv Rada završen rezultatom 1:1, a Nišlije su prve povele početkom drugog poluvremena. Pavkov je penal nakon obaranja Mrkića u kaznenom prostoru iskoristio na najbolji način, ali je nakon desetak minuta Ćulum udarcem glavom savladao Bajića.

Mnogo više golova bilo je na Čairu u nedelju, gde je Borac bolje otvorio meč i posle 36 minuta već imao 2:0. Ipak domaći su se trgli i ubrzo dva puta u jednom minutu zatresli protivničku mrežu. Mrkić je u drugom poluvremenu pogodio za potpuni preokret, ali “fenjeraši” se nisu dali i nakon 15 minuta golom Mihajlovića izjednačili za konačnih 3:3. Radnički je pao na sedmu poziciju, a i sledećeg vikenda imaće težak zadatak, kada gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu.

Odlično su igrali košarkaši Konstantina protiv Spartaka, jednog od trenutno najboljih timova Košarkaške lige Srbije, ali je rezultat ponovo izostao. Nakon uvodnog vođstva i rezultatske klackalice, Nišlije su na odmor otišle sa četiri poena prednosti. U trećoj i početkom poslednje četvrtine igralo se koš za koš, ali u poslednjih šest minuta Jovišić i Popović pokazali su klasu i omogućili svom timu siguran trijumf od 78:62. Šansu za debitantsku pobedu tim novog trenera Simića imaće u četvrtak protiv OKK Beograda, ekipe koja se takođe nalazi na dnu tabele, sa tri pobede i šest poraza.

Dve ovonedeljne utakmice košarkašica Studenta donele su pobedu i poraz. One su prekinule seriju loših rezultata protiv Novosadske ŽKA, odličnom partijom Vulić i Nikolić. Blagu prednost imale su Nišlijke u prvom delu meča, ali su nakon pauze zaigrale sigurnije i otišle na plus 10. Vojvođanke su se vraćale u par navrata, ali to nije bilo dovoljno za preokret, pa je krajnji rezultat bio 42:63.

U utakmici 9. kola, malo je falilo Studentkinjama da zabeleže novi trijumf – one su sa 50:54 izgubile od četvrtoplasiranog Kraljeva. Loše su ušle u meč izabranice trenera Stojiljkovića, pa su prvi period igde završile sa zaostatkom od devet poena. Međutim, u nastavku su, predvođene raspoloženom Majom Živković, uspele da pronađu rešenje za najbolju odbranu u ligi i u finalnu deonicu ušle izjednačenim rezultatom 39:39. Igralo se poen za poen, ali su gošće u ključnim momentima bile smirenije i uspele da „izvuku“ dva boda. Nišlijke su devete na tabeli Prve ženske lige Srbije, a sledećeg vikenda dočekaće Šumadiju koja se nalazi poziciju niže.

Uz dve pobede, one koja je potvrdila nepobedivost na domaćem terenu i one koja je bila prva na gostujućem, završili su futsaleri Kalče jesenji deo prvenstva. Protiv Novog Pazara slabo su otvorila meč oba tima. Viđeno je mnogo šansi, ali i promašaja, pa je nerešen rezultat važio do samog finiša, kada su domaći igrači za šest minuta postigli četiri pogotka i zasluženo slavili sa 6:2.

Bez četvorice prvotimaca su niški futsaleri doputovali u Sremsku Mitrovicu, na megdan aktuelnim vicešampionima države, ekipi Deus. I pored negativnih okolnosti, oni su uspeli da prekinu niz od pet utakmica bez poraza domaćina i slave sa 5:2. Neizvesnija igra viđena je u prvom delu meča koji je završen sa 1:2. Vratila se sa pauze sigurnija ekipa Vladana Miladinovića i još tri puta zatresla protivničku mrežu. Prvi deo takmičenja Nišlije završavaju na trećoj poziciji, iza sigurnih Ekonomca i Euro Motusa, od kojih ih dele osam, odnosno devet bodova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com