Sport

Kalča sa Novim Pazarom u 1/4 finalu plej-ofa Prve futsal lige

Osnovni deo najjačeg domaćeg takmičenja u malom fudbalu niški KMF Kalča završio je na šestom mestu, onom koje je bilo “iznad crte” i vodilo u plej-of fazu. 31 osvojen bod u 22 utakmice doneo im je mogućnost doigravanja za što bolji plasman u gornjem delu tabele.

Nišlije u ponedeljak, 7. maja očekuje duel sa ekipom Novog Pazara u okviru 1/4 finala, a nakon dvomeča, pobednik će se u polufinalu sastati sa drugoplasiranom ekipom osnovnog dela takmičenja, Novom Pazovom.

Kapiten niške ekipe, strelac jedinog gola u derbiju juga protiv KMF Pirota (1:1) u okviru poslednjeg kola preliminarne faze takmičenja, kaže da je ovaj meč očekuju u pozitivnom raspoloženju i da, kao i uvek, idu na pobedu:

“Iako su očekivanja na početku sezone bila da izborimo opstanak u ligi, na kraju regularnog dela završili smo na poziciji koja nam je omogućila da igramo plej-of. Ekipa Pazara ima dosta dobrih pojedinaca ali nismo ni mi za potcenjivanje. Kako je vreme prolazilo naši mladi igrači su stekli značajno prvoligaško iskustvo i mislim da možemo da im pariramo u oba meča i plasiramo se u polufinale.” rekao je Marko Ilić.

Prva od dve utakmice igraće se u ponedeljak sa početkom u 19:30 časova u hali “Čair”.

Ovi rivali do sada su odigrali ukupno 10 međusobnih mečeva, a samo dve pobede više na strani su Pazaraca (6:4). Ovaj dvomeč je prava prilika da se ukupna prednost anulira i da grad Niš kao “kolevka malog fudbala” ima svog predstavnika u samom vrhu Prve lige Srbije. SVI U HALU!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com