Sport

Kad je teško-Bingo: OKK Konstantin počinje novu sezonu u Drugoj ligi

Petnaestak košarkaša niškog Konstantina odazvalo se pozivu trenera Marka Cvetkovića koji je u Čairu obavio prvu prozivku. Među njima su za sada samo dvojica sa potpisanim ugovorima, ali i mnogo poznatih lica ovdašnjoj košarkaškoj javnosti.

Vladimir Veličković i Nemanja Gudžić ponovo su u klubu, a sa njima treniraju još neki igrači koji su sa Konstantinom postizali velike uspehe, kao što su Tasić, Vitković, Đorđević…

“Ima tu par momaka poniklih u Nišu, koji su igrali za druge klubove kao što su Filipović, Crnić, Ilić, Spasov… Tu su sa nama, treniraju, razgovaramo i verujem da ćemo do kraja sedmice nešto i dogovoriti. Počeli smo, evo, nekih 40 dana pre početka lige, u ovom trenutku još nemamo ni precizan plan pripremnih utakmica, ali imamo već neke pozive i nastojaćemo da se što bolje pripremimo.” kaže trener Cvetković.

Niški tim bi u sklopu priprema za novu sezonu trebalo da odigra  utakmicu sa rumunskim Klužom, koji ima pripreme u Srbiji, a tu je i „Micanov turnir”. Nakon toga sledi još jedna sezona u Drugoj ligi koja startuje  29. septembra.i u kojoj će se Konstantin ponovo takmičiti zbog istupanja Akademika iz iste.

“Što se nekih ciljeva i ambicija tiče, tu još ne mogu da budem precizan sve dok ne formiramo tim i prođemo pripreme” dodaje Cvetković.

Cvetkoviću će pomagati Ivan Đorđević i kondicioni trener Martin Georgiev, a novi sportski direktor kluba biće Gojko Lepojević.

“Raduje me što vidim ovoliko momaka na prvom treningu, to je znak da je Konstantin i, pored minulih neuspeha, i dalje interesantan i privlačan. Moj osnovni zadatak biće da posao biće da organizaciju kluba podignemo na viši nivo, da i prvi tim i mlađe selekcije imaju najbolje moguće uslove. Velika je stvar što se Marko Cvetković vratio u Konstantin, a sigurno je da ćemo ovih dana pojačati trenerski kadar u klubu i truditi se da im obezbedimo i adekvatne uslove za rad, a pod tim podrazumevam i to da budu redovno plaćeni.” rekao je Lepojević.

 Pred početak priprema oglasio se i prvi čovek kluba Uroš Parlić.

“Dobili smo već informaciju iz saveza da ćemo ostati u Drugoj ligi i, kao što vidite, mi se prema tome upravljamo i sa nekom novom energijom krećemo u stvaranje tima i jačanje kluba na svim nivoima. Naš cilj je da napredujemo iz godine u godinu, a naročitu pažnju obratićemo na mlađe kategorije i stvaranje sopstvenog igračkog kadra” napomenuo je Parlić na prvom okupljanju Konstantina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com