Društvo

Kačar: Prvomajski turnir ponovo u Rovčetu kao nekad

Popularni sportski teren na obodu Tvrđave, poznatiji kao Rovče, do proleća zasijaće punim sjajem, sa svim terenima i mobilijarom. Najavio je gradski većnik zadužen za sport i omladinu Branislav Kačar, obilazeći prvu fazu radova na nekada kultnom terenu.

Obilazeći danas radove na izgradnji terena, u društvu Gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, Kačar je izrazio očekivanje da će radovi biti završeni do proleća i da će se od sledeće godine ponovo organizovati tradicionalni Prvomajski turnir u malom fudbalu. Pored terena za fudbal čitav kompleks imaće jos puno sadržaja.

Obilazak radova na Rovčetu

“Atletska staza, staza za skok u dalj, teretana na otvorenom, mobilijari, rukometno igralište sa tribinama kapaciteta od preko 2400 mesta. Teren za košarku sa tribinama za 1500 gledalaca. Svi tereni biće opremljeni po najvišim standardima, pokriveni tartan podlogom, opremljeni video nadzorom, kako bezbednost građana i opreme ne bi bili dovedeni u pitanje”-rekao je Kačar.

Tereni će prevashodno biti namenjeni građanstvu, odnosno mladima, dok će se eventualno neki termini iznajmljivati sportskim klubovima i organizacijama, ukoliko bude interesovanja. Razvoj rekreativnog sporta je jedan od njegovih prioriteta od kako je postavljen na mesto većnika zaduženog za sport o omladinu.

“Trenutni radovi teku po planu, rok prve faze izgradnje je do kraja godine, zatim će biti raspisani tenderi za nabavku opreme i mobilijara u decembru. Završetak radova očekuje se sa početkom lepog vremena, to ne možemo da preciziramo, jer je zbog postavljanja tartan podloge potrebno desetak suvih dana”-objasnio je većnik Kačar.

Prva faza radova u toku

Očekuje se da Rovče od proleća ponovo postane centar okupljanja sportskih rekreativaca, dece, mladih i ostalih sportista, kao nekada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com