Društvo

JP AERODROM NIŠ: Odobreni zahtev za zapošljavanje 35 radnika još “putuje” do Niša

Kao odgovor na izjavu potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović, Nadzorni odbor i direktor Javnog preduzeća “Aerodrom Niš” izdali su zajedničko saopštenje u kome ističu da zajedno sa rukovodstvom Niša preduzimaju sve mere da bi se obezbedio nesmetan vazdušni saobraćaj na niškom aerodromu. Ističu da dokument nadležne komisije o odboravanju zahteva za zapošljavanje 35 radnika još do njih nije stigao.

Nema problema na relaciji Grad Niš – JP “Aerodrom Niš”

Ovo saopštenje izdato je nakon izjave potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović “da vlasti u Nišu ni poslovodstvo niškog aerodroma “Konstantin Veliki” nisu sposobni da upravljaju tim preduzećem”.

„Grad Niš, tačnije gradonačelnici Niša Zoran Perišić, a sada Darko Bulatović i rukovodstvo JP „Aerodrom Niš“  četiri godine sarađuju besprekorno i rezultati su vidljivi. Aerodrom posluje bez ikakvih subvencija, nema ni dinara kredita, sprovodi javne nabavke opreme za više od 300.000 evra i to od sopstvenih sredstava i beleži istorijski rast broja putnika. Te, 2014. aerodrom je bio pred bankrotom, u dugovima od oko milion evra, sa 1.335 putnika bez redovnog vazdušnog saobraćaja i sa četiri neisplaćene zarade zaposlenima, koji su zbog toga štrajkovali, a danas je to najstabilnije javno preduzeće u Nišu”, kaže se u saopštenju za medije.

Oni dodaju da u Nišu postoji kapacitet, intelektualni i kadrovski, koji može da ostvari jedan od najboljih rezultata u Evropi, ne samo u sektoru vazdušnog saobraćaja i da ne postoje nikakvi problemi da relaciji Grad – Aerodrom, a osporavanje njihovih rezultata rada proizvodi klimu koja šteti poslovanju aerodroma.

Dokument “putuje” od 27. aprila?

JP “Aerodrorm Niš”  je na vreme, još 30. marta, dostavilo obrasce sa zahtevom za odobrenje produženja ugovora, a Grad Niš je te zahteve dostavio nadležnom Ministarstvu za lokalnu samoupravu. 1. maja zaposlenima na određeno vreme nije produžen ugovor o radu, jer saglasnost nadležne komisije nije stigla. Istog dana zaposleni su potpisali ugovore sa Agencijom koja uslužuje JP Aerodrom Niš, pa su na taj način nastavili sa radom.

Rukovodstvo aerodroma ističe da još uvek čeka dokument nadležne komisije o odboravanju zahteva za zapošljavanje 35 radnika i da su se 3. maja oglasili saopštenjem da se u niškoj vazdušnoj luci “saobraćaj nesmetano odvija i da se radi na rešavanju ovog administrativnog problema”.

Istog dana oglasila se i Vlada Republike Srbije, a u saopštenju su naveli da je “nadležna komisija 27. aprila odobrila zahtev za zapošljavanje 36 radnika”, iako je aerodrom tražio produženje ugovora za 35 radnika.

Rukovodstvo niškog aerodroma tvrdi da taj dokument još uvek čeka.

Rezultati i merljivi i vidljivi

Inače, aerodrom “Konstantin Veliki” zapošljava 90 radnika na neodređeno i 10 radnika na određeno vreme, a po potrebi se angažuju i agencije za određene poslove “sporednih delatnosti”.

Portal “Fly from Nis” objavio je da “Konstantin Veliki” nastavlja sa tendencijom rasta broja putnika.

Samo tokom aprila, iz niške vazdušne luke letelo je nešto više od 30.000 putnika, što je, kako kažu, skoro isti broj putnika kao istog meseca prošle godine.

U periodu januar – april ove godine letelo je 114.983 putnika, dok je za isti period prošle godine letelo skoro 95 000 putnika, što predstavlja rast od skoro 20.000 putnika.

“Sa ovakvim trendom rasta broja putnika i aktuelnim brojem linija uključujući dodatnu liniju do Ciriha i novu liniju do Beča, niški aerodrom može na kraju godine da ima između 350.000 – 400.000 putnika. Prošle godine 331.582 putnika je letelo sa aerodroma Niš”, podsetili su na portalu koji promoviše letove iz Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com