Zdravlje

Još jedna donacija za male pacijente u niškom Kliničkom centru

Zahvaljujući dugogodišnjoj uspešnoj saradnji KC Niš i kompanije „Tami Trade“, najveća zdravstvena ustanova u ovom delu zemlje, ka kojoj trenutno gravitira preko dva i po miliona stanovnika, od danas je „bogatija“ za još dva mobilna inkubatora, od kojih će jedan biti smešten na Odeljenju za neonatologiju Ginekološko – akušerske klinike, a drugi na Odeljenju intenzivne nege, Klinike za dečije interne bolesti.

Donacijom ove uspešne niške kompanije, u vrednosti od preko 1,6 miliona dinara, niški Klinički centar sada ima četiri ovakva uređaja, što će, prema rečima nadležnih znatno unaprediti rad i uslove na klinikama koje se brinu o zdravlju najmlađih pacijenata i omogućiti transport svih prevremeno rođenih mališana na jugu i jugoistoku Srbije, kada to bude bilo potrebno.

“Ono, zbog čega su ovi inkubatori neophodni, pored sve opreme koju posedujemo, jeste i to što ćemo nakon otvaranja prvog i jedinog dečijeg Urgentnog centra u Srbiji, a u kome će biti zbrinjavani svi pacijenti starosti do 18 godina, biti ustanova koja će moći da pomogne svim najmlađim pacijentima iz ovog dela Srbije kojima je pomoć hitno potrebna, istakao je prvi čovek ove zdravstvene Ustanove. Iskreno se zahvaljujem vlasniku kompanije i čitavoj njegovoj porodici koja godinama pomaže našoj zdravstvenoj ustanovi na ovom, zaista vrednom poklonu, jer ćemo sada, pored jednog mobilnog inkubatora i vozila za tu posebnu namenu, koje smo dobili od Ministarstva zdravlja i Ministarstva pravde i jednog koji smo takođe dobili putem donacije, sa ova nova dva, bukvalno moći da rešavamo sve kritične situacije kada moramo da transportujemo životno ugrožene bebe iz bilo kog mesta do naše Klinike i to za najkraće moguće vreme”, istakao je prof.dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš, koji je tom prilikom apelovao i na ostale niške uspešne privrednike da se priključe i slede ovakve primere.

Kako kažu u kompaniji „Tami Trade“ ovo nije njihova prva akcija, a svakako ne i poslednja, jer imaju u planu da se i nadalje bave humanitarnim radom.

“Mi se godinama trudimo da pomažemo našem Kliničkom centru, pogotovo sada, kada Niš ima jedan od najboljih u ovom delu Evrope, a na mene kao vlasnika i na čitavu moju porodicu, najviše su uticale reči našeg patrijarha Irineja, koji je ovu godinu proglasio godinom za povećanje nataliteta, tako da nam je zaista drago što smo na ovakav način mogli da pomognemo da naša dečica imaju najbolju moguću zdrastvenu negu i brigu”, rekao je Jovica Stojanović, direktor kompanije.

Značaj inkubatora za pomoć prevremeno rođenim bebama istakli su i direktori Klinika na kojima će biti raspoređena dva nova inkubatora.

“Zaista će nam značiti, je su mobilni i potpuno nezavisni za svaku hitnu reakciju, a svi znamo da inkubatori, u mnogim situacijama, buvalno znače preživljavanje najmalđih pacijenata nakon rođenja”, naveo je dr Bojan Lukić, direktor GAK-a.

Direktorka Dečije interne klinike Emilija Golubović kazala je da raste broj prevremeno rodjenih beba zbog povećanog broja vantelesnih oplodnji i višeplodnih trudnoća.

“Iskreno smo zahvalni na ovoj donaciji, jer iako imamo i potpuno nove inkubatore, svaka pomoć je uvek dobrodošla, a i sama znam koliko znači našim pacijentima, kazao je prof.dr Emilija Golubović”, direktorka Klinike za dečije interne bolesti KC Niš.

Ona je kazala da Dečija interna klinika raspolaže sa šest novih, modernih inkubatora, ali ima više inkubatora koji su stari preko 20 godina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com