Sport

Još jedan član “Orlova” iz redova Radničkog; I niški “Orlić” uspešno debitovao

Srpska A reprezentacija doputovala je u jutarnjim časovima u Južnu Koreju, gde ih očekuje meč sa domaćom reprezentacijom za tri dana, a pridružiće im se još jedan član – fudbaler niškog Radničkog – Nikola Aksentijević.

Hotel “Hyundai Ulsan” novi je domaćin našim reprezentativcima koji su juče u Kini u prvom meču Azijske turneje ostvarili očekivanu pobedu protiv selekcije domaćina (2:0).

Podsećamo da se u sastavu “Orlova” od nedavno nalaze i dvojica Nišlija a šansu je dobio za sada samo Živković koji je u 60. minutu zamenio Kostića.

Novo ime na spisku A reprezentacije dolazi iz redova niškog Radničkog, gde od leta ove godine igra na poziciji desnog beka. On je do sada u dresu niške ekipe zabeležio 1146 minuta na terenu, u ukupno 14 nastupa, postigavši jedan gol u meču protiv FK Bačke (1:1).

Nikola Aksentijevic, novi clan A-tima Srbije. Foto: FK Radnicki

Vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić uputio je poziv na adresu niškog Superligaša, odakle će Aksentijević već danas krenuti put Južne Koreje.

Šansu za nastup imaće već u narednom meču naše seniorske reprezentacije koja je na programu 14. novembra.


Nišlija Luka Ilić, o kojem se ove godine dosta pričalo nakon što je sa svojim bratom iz Crvene zvezde prešao u Manchester City ,igrao je jednu od glavnih uloga sinoć u meču naše mlade repezentacije. Obojica su nekadašnji članovi “Reala” iz Niša, a stariji – Luka od ove godine je i reprezentativac Srbije do 21 godine, i jedan od dvojice predstavnika grada na Nišavi u toj selekciji.

Fudbalski svet ih vec dobro upoznao. Foto: Youtube screenshot

Mladi vezista je juče imao ključnu ulogu u pobedi naše mlade reprezentacije nad selekcijom Austrije (3:1), u meču 4.kola kvalifikacija za EP, jer je u 91. minutu postigao gol kojim je overio pobedu naših “Orlića”.

“Svakome je san da igra za reprezentaciju. Srećan sam do neba, ovo je veliki podstrek za moju dalju karijeru i razvitak. Otvorili smo dobro meč, imali sve u svojim rukama, malo se zakomplikovalo na kraju ali smo pokazali da smo bolji tim. – izjavio je Nišlija nakon debija.

Ilić je u 60. minutu istrčao na teren umesto Pantića, a najmlađi igrač na terenu odličnu partiju krunisao je sjajnim golom u nadoknadi vremena.

U narednoj rundi, 14. novembra, našu selekciju očekuje gostovanje Jermeniji.

Obe naše selekcije su pobedama napravile svojevrsni pomak i korak napred, a u tome su doprinos dali i igrači sa juga Srbije. Uz nove snage koje se svakodnevno pridružuju iz ovog dela zemlje, verujemo da će naša reprezentacija u svim kategorijama praviti velike pomake i nizati pozitivne rezultate. Srećno !

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com