Društvo

Još 30 zaposlenih na aerodromu dobija ugovore “za stalno”?

Zbog povećanja broja putnika, niški aerodrom imao je novu sistematizaciju zaposlenih, kojom će umesto dosadašnjih 90, stalno zaposlenje dobiti još 30 ljudi. Na ovaj način biće rešeno pitanje većeg dela onih radnika koji su do sada bili angažovani na određeno vreme, dok će ostalih petoro ostati zaposleni na određeno vreme.

Gradsko veće je na sednici usvojilo odluku da većina radnika koji su angažovani na određeno radno vreme i za koje je tri puta dobijano saglasnost za produženje ugovora o radu, na ovaj način dobiju stalni radni odnos. To praktično znači da će ugovore na neodređeno imati 120 radnika.

“Saglasnost je data od strane Veća, naša dalja procedura je da podnesemo zahtev Vladi Srnije da nam odobri to zaposljenje, a ubuduće nećemo morati da na svaka tri meseca tražimo nova produženja“, navodi direktor aerodroma Konstantin Veliki Vladica Đurđanović.

Na ovaj način biće rešeno pitanje 30 radnika, od 35 koji su, zbog isteka ugovora na tri meseca, trenutno angaživani preko agencije. Đurđanović navodi da rešenja ima i za ostalih petoro radnika.

“Mi imamo zakonsku mogućnost da 10% zaposlimo bez saglasnosti Vlade Srbije, tj na broj stalno zaposlenih imamo pravo na još 10% radnika na određeno vreme, tako da ćemo se tu uklopiti”, dodaje Đurđanović.

AERODROM I DALJE ČEKA PRVOBITNU SAGLASNOST VLADE

Kako je potrvdio prvi čovek aerodroma, prvobitna odluka Komisije Vlade Srbije o zapošljenju radnika na određeno vreme I dalje nije pristigla. Podsetimo, kako je krajem prošle nedelje izjavila premijerka Ana Brnabić, Komisija jeste dala saglasnost za produženje ugovora, ali je uprava niškog aerdoroma nije dobila jer “putuje u papiru”. Kako su mediji izvestili, Komisija je tu saglasnost dala na sednici u petak 27. aprila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com