Društvo

JKP MEDIANA: Propadosmo od posla, a Niš prljav!

Kante iz kojih se preliva otpad i visoka trava slika je koju je zatekla čitateljka Niških Vesti kojia je sa detetom ovog vikenda želela da prošeta Spomen parkom “Bubanj”. Iz JKP “Mediana” kažu da će trava biti pokošena sredinom jula, a da se smeće sa ovog memorijalnog kompleksa odvozi po ustaljenom redosledu. Iz “Mediane” apeluju na građane da ne bacaju kućno smeće u ulične kante jer to kasnije raznose psi lutalice.

Smeće po planu, košenje trave sredinom jula

Spomen park “Bubanj” jeste u programu redovnog održavanja JKP Mediana, a po rečima Slobodana Đorđevića, direktora sektora “Zelenilo”, ovaj potez je poslednji put sređivan krajem maja. Smeće će biti odvezeno po redovnom planu, a sledeći termin za košenje na Bubnju je između 10 i 15. jula, što je i odgovor na pitanje čitateljke Niških Vesti koja je redakciji poslala fotografije trenutnog stanja ovog memorijalnog kompleksa.

Đorđević dodaje i da “Zelenilo”, po planu, ne sređuje ceo kompleks koji zauzima veliku površinu, već da se redovno održavaju ulaz,  pijetetna staza, prostor oko pesnica i dve niše sa leve i desne strane.

“To je predviđeno redovnim programom održavanja, a tokom septembra i oktobra očekujemo da će biti sproveden i ekološki program po projektu prekogranične saradnje sa Bugarskom”, najavio je Đorđević.

U ovom sektoru kažu i da je program rada ove godine redukovan i da im je prioritet međublokovsko zelenilo. Trenutno su ekipe “Zelenila” angažovane na sređivanju naselja “Milka Protić”.

Fotografija i komenar čitaoca Niških Vesti

Apel građanima

U JKP “Mediana” apuluju na građane da kućni, organski otpad NE izbacuju u ulične kante već u namenske kontejnere koje ima svako domaćinstvo i zgrada.

“Imamo problem pasa lutalica kojima su ulične kante dostupne, u visini, pa kada namirišu hranu, razbacuju po ulici”, objašnjavaju.

Naglašavaju da je ovaj problem sve izraženiji, jer se projetovani otpad od oko 700 kubika mesečno, znantno uvećao.

Radi lakšeg održavanja higijene u gradu, potrebno je i da vlasnici ugostiteljskih objekata u Dušanovoj, Vožda Karađorđa i Kazandžijskom sokačetu ne odlažu otpad pored objekata jer i do ovih kesa lako dođu psi lutalice.

“Za vikend smo imali problem u ulici IX brigade, kod Čaira,” dodaju.

Kao drastičan primer nekulture i ružnih navika naveli su jučerašnji događaj na kružnom toku kod Imidža, kada je pronađena kesa sa kućnim otpadom USRED KRUŽNOG toka.

“To znači da je vozač iz svog automobila, u vožnji, izbacio kesu sa otpadom. Koliko god naši radnici čistili, a propadosmo od posla, dok je takvih građana, Niš neće biti čist”, zaključili su u ovom komunalnom preduzeću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com