Društvo

JKP Mediana od sada građanima “na noge”

JKP Mediana organizovaće akciju besplatnog odvoženja kabastog otpada svih građana koji zakažu odvoz putem call centra. Dosadašnja praksa postavljanja velikih kontejnera na javnim mestima biće zamenjena dolaskom do samih domova Nišlija.

Danas je tim povodom organizovan javni sastanak sa upravnicima zgrada sa teritorije grada Niša, na kojem se diskutovalo o budućim planovima kojima bi se unapredilo uređivanje međublokovskog zelenila i odvoženje kabastog otpada.

“S prvim danima proleća želimo da naše sugrađane rasteretimo i oslobodimo ih otpada koji se nalazi u njihovim domaćinstvima. Potrudićemo se da podelimo grad u reone i na taj način otpočnemo ovu veliku prolećnu akciju a današnji improvizovani sastanak pomoći će nam da prodiskutujemo o još nekim novinama.” istakao je ispred Mediane direktor Dragoslav Pavlović.

Foto: Niške Vesti

Cilj je bio da se na današnjem okruglom stolu oslušne glas javnosti i da svako od upravnika iznese svoje predloge za poboljšanje usluga.

Na taj način žele da urede ne samo javne površine, nego i površine oko samih zgrada i u zgradama i životni prostor uopšte.

“Nema potrebe da i dalje stoje kontejneri i zauzimaju javnu površinu. Mi smo oni koji su na usluzi građanima, zato i postoji ovaj call centar, gde će oni moći da upute poziv, a mi ćemo po evidenciji poziva otići na lice mesta i ispred same kuće preuzeti otpad.” dodao je Pavlović.

U narednom periodu biće izvršene i najavljene kvartovske podele grada kako bi se uspešno krenulo sa ovom akcijom.

Pozivaju se građani da prijave odvoz kabastog otpada na telefon kontakt centra 018/250-125, ili pozivom na besplatni broj 0800 018 002.

Otpad će se sakupljati svakog radnog dana od 07 do 19 časova, prema unapred pripremljenom rasporedu, i to:
ponedeljkom – GO Medijana, utorkom – GO Pantalej, sredom – GO Palilula, četvrtkom – GO Niška banja, petkom – GO Crveni krst.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com