Sport

Japanci odlepili za Piksijem, u čast njemu uradili su nešto neobično

Legenda našeg fudbala Dragan Stojković Piksi važi za pravo božanstvo u Japanu.

Malo je reći da ga Japanci obožavaju i da je prava živa legenda u ovoj zemlji. Stoga ne čudi što navijači i danas, četiri godine od kako je napustio ovu zemlju, čuvaju uspomenu na njegove fudbalske bravure tokom karijere.

Grupa japanskih navijača održava na Tviteru grupu posvećenu Piksiju gde podseća na detalje iz njegove bogate fudbalske karijere.

http://twitter.com/CrvenaPiksi/status/898600511535931392

Legendarni fudbaler je, između ostalog, i vlasnik carskog odlikovanja “Orden reda izlazećeg sunca”, za izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju prijateljskih odnosa s Japanom.

Piksi je u Japan došao 1994. godine, gde je sedam godina nastupao za Nagoju. Odigrao je 183 utakmice i postigao 57 utakmica. Od 2008. do 2013. godine je bio trener tog kluba. Piksi je 1994. godine bio izabran za najboljeg igrača Džej lige, a 2010. za najboljeg trenera ove zemlje.

http://twitter.com/CrvenaPiksi/status/750318886835200000

Iz zahvalnosti prema svemu što je uradio, grad Nagoja je nekadašnju ulicu Tošin preimenovala u Piksijevu ulicu, a 2011. godine na mestu gde je proslavljena prva titula koju im je doneo Stojković kao trener, ugravirani otisci njegovih stopala. Fudbalski klub je jednu tribinu i ulaz broj 10 na stadion nazvao Piksijevim imenom.

Ni to nije sve, pošto je Tojota u njegovu čast napravila specijalan model “Piksis”, koja je proizvedena u 60.000 primeraka.

Izvor: Kurir.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com