Društvo

Izumi srpskog inovatora koji će uvesti revoluciju u tehnološkoj industriji!

Inovator Slobodan Marinković predstavio je na 9. Sajmu automobila u Nišu svoj izum, za koji tvrdi da će izazvati revoluciju u auto-industriji.

Radi se o električnom automobilu sa pravouganom lopaticama i generatorima u sredini za proizvodnju električne struje u toku vožnje. Na Sajmu je na svom štandu izložio maketu tog automobila, jer nema novca za patent i izradu relanog modela.

“Postavljen na krovu automobila kao singalizacija kod policijskih automobila ima optimalan položaj da potisni talas ubrzava obe turbine i rotor generatora u sredini, koji u statoru od ferementnog materijala proizvodi znatno veću električnu struju koja dopunjuje potrošnju akumulatora u toku vožnje, tako da dobijamo povećanu kilometražu” tvrdi inovator Slobodan Marinković.

Slobodan smatra da će ovaj izum biti jako zanimljiv proizvođačima automobila, upravo zbog besplatne energrije koju automobil koristi.

Dobitnik medalja za inovacije

Slobodan Marinković je kaže  dobijao i medalje na osnovu svojih inovacija od ocenjivačke komisije koju su činili akademici i doktori nauka.

“Imao sam 39 izuma do sada, za neke sam dobio medalje, pa me je to i ohrabrilo. Imam dve zlatne medalje, pet srebrnih i dve bronzane” ističe Marinković.

Pored električnog automobila, najponosniji je izumom kombinovane utičnice za trofaznu i monofaznu struju koju je konstruisao u svojoj radionici, kao i barutnim motorom sa stopostotnim iskorišćenjem energije, za koji tvrdi da je idealno rešenje za letelice da dostignu, iz tačke mirovanja, veliko ubrzanje u samo nekoliko sekundi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com