Sport

Izraelski Makabi prva prepreka Nišlijkama u Čelendž kupu

Rukometašice Naise odigrale su u utorak poslednji meč jesenjeg dela sezone u kojem su savladale Mladost iz Nove Pazove (29:19), plasirale se na 1. mesto tabele Superlige i u pozitivnom raspoloženju dočekuju predstojeće okršaje na evropskoj sceni.

Nišlijke će u petak i subotu odigrati dvomeč 1/16 finala Čelendž kupa, a oba meča protiv izraelskog Makabija na programu su od 18 časova.

Iz kluba kažu da im je cilj da se što dalje plasiraju jer se trenutno pronalaze u ovom takmičenju, dok je Liga Šampiona za sada “misaona imenica”:

“Naredne utakmice biće nam ukupno četvrte u poslednjih 7 dana, daćemo sve od sebe da se vratimo na one utakmice i formu s početka sezone. Uhvatila nas je blaga kriza u dva kola sa najlakšim protivnicima, ali smo protiv Bora i sada protiv Mladosti pokazali da možemo mi to mnogo bolje da odradimo.” kaže Svetislav Jovanović, trener niške Naise.

Nislijke ubedljive protiv Mladosti (NP) 29:19. Foto: Niske Vesti

Priznaje da nije dobio puno informacija o protivniku iz Izraela ali da zna kako su tim sačinjen od kvalitetnih igračica, od kojih su neke i zvanično najbolje u Izraelu, ali da to neće predstavljati problem devojkama.

“Smatram da je srpski rukomet daleko ispred izraelskog i da će kvalitet presuditi. Interesuje me isključivo moja ekipa tako da se ne bih preterano bavio protivničkom. Na nama je da odigramo jako u fazi odbrane, da iz nje izađu i dobri kontra napadi ali i da svoju snagu rasporedimo na ova dva meča” dodaje Beli.

Raduje i povratak oporavljene Tamare Žarković u ekipu, međutim njen nastup je još uvek pod znakom pitanja. Trener kaže da će o tome odlučiti pred sam meč. Potvrdio je da se i Sanja Simić definitvno vraća u tim, a publiku pozvao da bude njihov najvažniji, 8. igrač.

Naisa vas zove; Svi u halu Cair! Foto: Niske Vesti

Žarkovićeva je izrazila žal što je bila uskraćena da svojim saigračicama pomogne u dosadašnjem toku sezone i dodala:

“Iako je moj nastup još uvek neizvestan mogu da obećam da ću iz sebe izvući maksimum i da ću biti od koristi. Uvek kada smo ispoštovale sve zahteve trenera nije bilo nikakvih problema, pa se nadam da će tako biti i u ova dva meča protiv Makabija”.

Katarina Radović jedna je od devojaka koje su najzaslužnije za 8 pobeda u 9 odigranih prvenstvenih mečeva i lidersku poziciju na tabeli. Ona ističe da će i u ovom meču sa ostatkom ekipe pružiti svoj maksimum:

“Fokus je pre svega na nama, odigraćemo maksimalno požrtvovano i pametno. I mi smo se takođe informisale o protivnicama i trudićemo se da njihove slabosti iskoristimo i okrenemo u našu korist. Pozivamo publiku da nas podrži i pomogne nam da pobedimo u oba meča” kaže Kaća.

U redovima Makabija nalazi se i bivši kapiten Naise, Marija Stefanović, koja je u Nišu već podizala pehar Čelendž kupa sa svojim nekadašnjim saigračicama. Nju su iz kluba izdvojili kao jednu od najvećih pretnji po svoj gol.

Ulaz u halu Čair biće besplatan, a redakcija Niških Vesti priključuje se apelu tabora Naise na navijače da u što većem broju dođu i podrže naše rukometašice u evropskim izazovima.


Ukoliko Nišlijke savladaju Makabi, u narednoj rundi očekuju ih dueli sa nekom od ekipa koje su već obezbedile prolaz a to su Rinkon iz Malage, Selgros iz Lublina, Baroš iz Leirije i Zagnospor iz Trabzona. Izvesno je da će se tamo naći i ekipa Jagodine, Lokomotive iz Zagreba, švedskog Bodena, turskog Andesena, španske Gran Kanarije i Žalgirisa, s obrzirom na to da su u prvim utakmicama ostvarile ubedljive pobede. 

U utorak će se obaviti žreb u Beču, a utakmice 1/8 finala na programu su u februaru naredne godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com