Društvo

Izložba studenata “Enterijer 2018” na GAF-u

U holu Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu od 23. do 27. aprila biće održana izložba studenata arhitekture pod nazivom “Enterijer 2018”. Otvaranje je zakazano za ponedeljak od 12 časova.

 

Građevinsko-arhitektonski fakultet Univerziteta u Nišu već 18 godina uspešno prezentuje i popularizuje radove studenata arhitekture.

Cilj je upoznavanje stručne i šire javnosti sa sa radom nastavnika, saradnika i studenata u savladavanju veština i umetničko-tehničog kreiranja prostora i stvaranja novih vrednosti novih generacija budućih arhitekata.

Ove vrste prezentacije, sem navedenih ciljeva ima i edukativnu vrednost koja se ogleda u razvijanju takmičarskog duha kod studenata kako bi što bolje uradili svoje radove i zaslužili mesto na izložbi i eventualno osvojili neku od nagrada.

Izložba za cilj ima i edukaciju stanovništva da dobiju ideju kako bi svoj stambeni i radni prostor što kvalitetnije, funcionalnije, racionalnije i estetski prihvatljivije urede svoje stambeno i radno okruženje. Ovakve izložbe služe stanovništvu i da shvate vrednost i značaj projekta i projektovanja i neophodnosti i potrebe angažovanja arhitekata, a studentima da izlože svoj rad na uvid javnosti.

Na predmetu Enterijer I se radi uređenja stambenog prostora. Na predmetu Enterijer II program je koncipiran na urbanim enterijerima. 

Jedina studentska izložba sa Građevinsko-arhitektonski fakultet Univerziteta u Nišu koja bez prekida traje od 2000. do danas jesu izložbe na predmetu Enterijeri , nekada pod imenom Unutrašnja arhitektura.

Ove godine je selektovano je oko 150 grafičkih radova, a njih 80 je ocenjeno sa najvišom ocenom 10, dok će 21 najboljih biti prikazano na izložbi i prezentovano u prepoznatljivom formatu kataloga, koji će i ovoga puta u celosti biti urađen u boji.
Dizajn kataloga po tradiciji rade studenti učesnici izložbe kao i najavni plakat.

Od prezentovanih radova na izložbi će njih 5, će po izboru organizatora biti nagrađeno priznanjima i prigodnim knjigama iz oblasti arhitekture.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com