Društvo

Izložba “ŠpaklaLica” mlade niške slikarke Dunje Ćirić

Otvaranje izložbe “ŠpaklaLica” niške slikarke Dunje Ćirić održače se 29. aprila od 20 časova u toploj atmosferi Café Paris Art-a.

Izložbu će otvoriti Stefan M. Mladenovic – autor “Quiero decirte”, više puta nagrađivanog kratkog igranog filma, a pored kolekcije “ŠpaklaLica”, moći ćete da uživate uz lagane ritmove Bratislava Prolovića.

“ŠpaklaLica” je ideja o prikazivanju emocije kroz portret.

Autor: Dunja Ćirić

Špakla se, u umetnosti simbolično koristi za izradu “fasade” i nanošenje boja u slojevima. U ovom konceptu uzeta je kao ogledalo fasadnih ljudskih emocija. “ŠpaklaLica” serijal govori o zidanju i građenju osobina koje se, kroz iskustvo, dalje farbaju.

Ideja koncepta proističe iz ulično-poznatog epiteta “biti namazan” koji za značenje uzima čoveka čije namere i ciljevi nisu baš najjasniji onome ko tu “namazanost” uočava. Postavlja se pitanje da li su ljudske namere i ciljevi jasni, da li zavise od ljudi kojima se okružujemo i…Da li traženje istih ljude čini “namazanima” ili je sve to namazano urođeno?” poručuje autorka izložbe.

Izložba je prodajnog karaktera. Postavka će u Paris Art Café-u biti nedelju dana.


Dunja Ćirić, talentovana niška slikarka

Dunja Ćirić rođena je u Nišu 1990. godine. Slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Nišu upisala je 2009. godine. Diplomirala je 2013. i, godinu dana kasnije, masterirala u klasi prof. B. Bašića. Njen master rad, “Hranjenje uma” (100×100 cm ulje na platnu), proglašen je za najbolji master rad te godine.

Trenutno radi kao saradnik na odseku likovnih umetnosti u Umetničkoj školi u Nišu. Iza sebe ima veliki broj osvojenih nagrada u oblasti vizuelnog stvaralaštva, učešća na umetničkim kolonijama širom Evrope i iskustva u radu sa mladima obzirom da je aktivni volonter biološkog društva “Dr Sava Petrović”, WWF-a i drugih organizacija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com